Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze stroną pod Fire Foxem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
vieri_pl
Prosze zobaczyć stronkę pod ie i pod ff, różnią się od siebie diametralnie ! strona pod ie wygląda ładie nic się nie rozjeżdza pod ff jest ftalna, wszystk osię rozjeżdza !? Dlaczego tak się dzieje questionmark.gif? Jest na to jakiś sposób questionmark.gif Prosze o pomoc exclamation.gif! Oto link:

www.rammstein.goin.pl/www/index.htm
sztosz
Może dlatego: http://validator.w3.org/check?verbose=1&ur...l/www/index.htm

Nie twierdze że na pewno ale może winksmiley.jpg
gekon
Nie tak znowu diametralnie.

Primo:
  1. <META HTTP-EQUIV="page-enter" CONTENT="revealTrans(Duration=2,Transition=12)">
  2. <META HTTP-EQUIV="page-exit" CONTENT="revealTrans(Duration=2,Transition=12)">

Nie stosuj filtrów dostępnych tylko dla IE.

Secundo:
  1. <tr>
  2. <td background="grafika/news_gorne2.jpg" height="35" width="133">...</td>
  3. <td background="grafika/news_gorne.jpg" height="36" width="105">...</td>
  4. <td background="grafika/news_gorne3.jpg" height="33" width="229"><table ....</td>
  5. </tr>

Komórki tabeli w jednym wierszu nie mogą mieć różnych wysokości (prawdopodobnie te tutaj mają 35px).

Tertio: formularz nie mieści w tym czarnym polu ponieważ szerokość elementów input jest za duża.

Najwyższa pora przejść na rekomendowany XHTML, ewentulanie zrobić tę stronę w poprawnym HTML 4.01

@sztos: Wiele stron, którę się nie walidują wyświetla się poprawnie smile.gif
sztosz
Ale namawianie do tego żeby każda strona się validowała nie jest chyb rzeczą złą winksmiley.jpg Poza tym odesłanie do walidatora który pokazuje paredziesiąt błedów powinno dać do myślenia winksmiley.jpg

poza tym nie napisałem że to na pewno dla tego że się nie waliduje winksmiley.jpg
vieri_pl
gekon --> dzięki wielkie, żeby nie było ja tej strony nie psiałem smile.gif Możecie wierzyć lub nie ale to nie moja działka html na tej stronie smile.gif

Oczywiście bez urazy dla autora... cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.