<?php $nowa_linia = '<br />'; $spacja = " "; // *************************************************** // // POBIERANIE WSZYSTKICH DODANYCH KATEGORII // // *************************************************** // } // *************************************************** // // KONIEC POBIERANA IDENTYFIKATOROW DODANYCH KATEGORII // // *************************************************** // } // *************************************************** // // POBIERANIE IDENTYFIKATOROW WSZYSTKICH DODANYCH KATEGORII // // *************************************************** // echo '///////////***********************************************************//////////<Br><br><br>'; /* /////////////////////////////////////////// MENU z linkami do kategori !!!!!!! //////////////////////////// /////////////////////////////////////////// */ // lista kategorii z linkami // koniec listy kategorii z linkami while ( $row_pik['0'] ) { switch ( $id_kategorii ) { case $row_pik['0']: break; } } ?>
i nie wiem czemu mi nie wyswietla linkow do kategori przez ten kod:
Kod
echo '<a href="index.php?id_kategorii='.$row_pik['0'].'">'.$row_pik['1'].'</a>';
i nie wiem czemu mi generowanie linkow nie dziala (ostatnia petla while)..
robie petle zeby mi wygenerowalo adresy typu index.php?id_kategorii= tu ma byc $row_pik['0'] - czyli numery id kategorii
i ta petla tez nie dziala..
mozecie cos poradzic w zwiazku z tym.. moze to jakos wszystko inaczej zorganizowac?? co o tym myslicie? pewnie totalna klapa - ale nie wiem jak sie zabrac za pisanie tego...
to moja baza danych:
-- -- Struktura tabeli dla `firmy` -- CREATE TABLE `firmy` ( `id_firmy` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `idf_kat` varchar(5) NOT NULL DEFAULT '', `nazwa_firmy` varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', `opis_firmy` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', PRIMARY KEY (`id_firmy`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ; -- -- Zrzut danych tabeli `firmy` -- INSERT INTO `firmy` VALUES (1, '2', 'Telewizory HIT', 'Duża firma, ktora od kilku lat sprzedaje TV.'); INSERT INTO `firmy` VALUES (2, '2', 'Avans TV', 'Zakupy na raty to nasze avanse. 14,99/tydzien.'); -- -------------------------------------------------------- -- -- Struktura tabeli dla `kategorie` -- CREATE TABLE `kategorie` ( `id_kat` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `nazwa_kat` varchar(25) NOT NULL DEFAULT '', PRIMARY KEY (`id_kat`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 ; -- -- Zrzut danych tabeli `kategorie` -- INSERT INTO `kategorie` VALUES (1, 'komputery'); INSERT INTO `kategorie` VALUES (2, 'telewizory');
chcialbym zrobic tak aby po kliknieciu na link index.php?id_kategorii= tu pobierane id wszystkich kategorii
i ze jak wybiore przez w.w link kat. np. 1 to pokazywaly by sie rekordy z tabeli firmy ktore w idf_kat (czyli kat. do ktorej nalezy firma) maja id=1.
gdy wybiore w linku id_kategorii=2 to pokazuje rekordy z tabeli firmy ktore w idf_kat maja id=2.
itp. itd.