Cytat
"Co masz zrobić dzisiaj, zrób jutro. Co masz zrobić jutro zrób pojutrze, a będziesz miał dwa dni wolnego" - bardziej tą zasadą się kieruje jeżeli chodzi o wszystkie instalacje, update, backupy (niestety też, już się raz zemściło).
I jak dalej bedziesz stosowal ta metode to pewnie jeszcze nie raz sie zemsci
Cytat
Bo co próbowałem coś zmienić/poprawić w konfiguracji apache'a to kończyło sie to reinstalacją całego pakietu, przywrócenie pliku zapasowego nic nie dało.
No to musiales w takim razie dziabnac cos jeszcze, nie ma cudow, zeby nie dzialalo na orginalym cfg, jesli tylko w nim ryles.
Swoja droga to fajna zabawa uczenie sie konfiguracji apache'a

Ja jeszcze ze 2-3 miechy temu jedyne czesci cfg ktore rozumialem to te ogolne typu ServerRoot, virtual hosty i wiedzialem jeszcze co dodac, zeby php dzialalo, az pewnego dnia stwierdzilem, ze z taka niewiedza to ja zyc nie moge i poczytalem co nieco
Cytat
Gotowiec w moim przypadku: Ktore pliki z dystrubucji php gdzie skopiować i które pliki wyedytować, aby wszystko hulało
Sam sie z tym meczylem, wiec wiem o czym piszesz, niektoryz pisali, ze wystarczylo podmienic katalogi starego php na nowego php5 i dzialalo, u mnie tak nie poszlo i ladnych kilka godzin zmarnowalem (w sumie nie tak znowu zmarnowalem, bo sie nauczylem czegos nowego) na zamkniecie tego na ostatni guzik.
Tak jak pisalem, jesli nie zapomne (I'll do my best ;]) to na jutro bedzie opisik.