Od początku bo dyskusja jest zbyt chaotyczna i tym sposobem do niczego nie dojdziemy, przedstawię to co udało mi się narazie zrozumieć. Chcesz rozdzielić jakąś wartość na dwa czynniki, które są umieszczone w dynamicznie generowanym formularzu, dokładniej polu <select>
Nie wiem skąd znasz taką budowę formularza, ale nie jest ona wspaniała, myślę, że powinieneś przepisać ten kod, ponieważ struktura select'a powinna być taka:
<form method="post">
<select name="text">
<option value="wartosc">Wartosc widoczna</option>
<option value="wartosc_2">Wartosc widoczna 2</option>
</select>
<input type="submit" />
</form>
<?php
?>
Wtedy bez problemu odwołamy się do wartości wybranej poprzez $_POST[ 'text' ]. Wtedy Twój kod który generuje kawałek z select'em wyglądał by w ten sposób:
<?php
echo '<select name="album_upload">'; FROM galery_kategory
ORDER BY name");
{
FROM galery_album
WHERE kategory = '$wiersza[0]' ORDER BY name" );
{
echo '<option value="' . $wiersz[ 0 ] . '">' . $wiersz_2[ 0 ] . '</option>'; }
}
?>
Oczywiście mogłem coś przekręcić ponieważ nie wiem dokładnie jakie dokładnie wartości chcesz wyciągnąć ( domyślam się ). I teraz jeżeli wybierze ktoś opcję jakąś to będziesz mógł jej wartość otrzymać poprzez odwołanie się do tablicy $_POST ( $_POST[ 'album_upload'] ) i spokojnie obrobić/dodać do bazy.
Cytat
Ale tutaj nie chodzi o tytuł tylko o album
To był tylko przykład, zastosowania, i są to wartości nie odwołujące się do tytułu, lecz tylko dodatkowe, które jak myślałem pomogą Ci wyciągnąć dane z bazy.
Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłem, jednak jeżeli nie to napisz co chcesz osiągnąć na prostym przykładzie, a nie na kodzie, którego nikt nie zna.
Pozdrawiam!