Guest
20.04.2006, 09:39:55
Chciałem zrobić coś takiego że po dodaniu wpisu do tabeli wyświetlam komunikat, że wpis został dodany, skrypt zatrzumuje się na 3 sekundy i przenosi mnie na inną stronę. napisałem tak:
<?php
{
komunikat('Zadanie zostało wykonane pomyślnie!!!');
header ("Location: http://localhost/komputery/zestaw_wyswietl.php?sort=asc&&co=id_dostawcy"); }
else
{
......
}
?>
Jednak nie działa to tak jak wg mnie powinno, mianowicie skrypt nie wyświetla komunikatu, jedynie czeka owe 3s i przenosi na wskazaną stronę. Jak można osiągnąć efekt którego oczekuję?
maverickkk
20.04.2006, 09:42:44
Z tego co się oriętuje ten sleep zatrzymuje wykonanie skryptu na 3 sekundy ale na serverze.
Do przeniesienia na 2 strone użyj znacznika HTML...
<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="s; URL=Tu podaj adres strony lub ścieżkę dostępu">
</HEAD>
Guest
20.04.2006, 09:56:04
nie o to mi chodzi, chcę uzyskać coś takiego:
skrypt się wykonuje,
dodaję wpis do bazy,
wyświetlam komunikat że wpis został dodany
wstrzymuję wykonywanie skryptu na 3 sekundy(zby uzytkownik zdążył go sobie przeczytać,)
następnie poprzez header przenosze na inną stronę
nie chodzi mi tutaj o znacznik meta bo jego przeciez nie wstawię w środek kodu
maverickkk
20.04.2006, 10:05:47
"nie chodzi mi tutaj o znacznik meta bo jego przeciez nie wstawię w środek kodu"
No przecież jak nie wstawisz. Co się stanie, płyta spłonie.
Dalem ci rozwiązanie twojego problemu.
Zresztą sprawdz najpier
Guest
20.04.2006, 10:12:27
oj nie chodzi mi o to ze wogole nie da rady wstawic bo wiem ze da tylko o to ze jak sobie wyobrazasz walidacje takiej strony ktora ma pomiędzy innymi znacznikami <p> czy <div> jakieś znaczniki <meta>. Z całym szacunkiem ale Twój sposób będzie działał, ale nie w moim przypadku; poza tym w pytaniu które zadałem chodziło mi raczej o osiągnięcie tego za pomocą sleep(), ewentualnie wskazanie powodu dla którego to co napisałem nie działa.
<meta> w tym konkretnym przypadku nie rozwiązuje mojego problemu
scanner
20.04.2006, 10:21:08
Bredzisz, i to strasznie.
Skoro wysyłasz zapytanie do bazy, to wynik (komunikat) wyświetlasz po przeładowaniu strony.
A skoro po przeładowaniu, to w szablon wstawiasz odpowiedni meta i po sprawie.
Ogólnie, to zastanów sie "o co chodzi", bo chyba do końca nie rozumiesz odpowiedzi, których Ci sie udziela.
maverickkk
20.04.2006, 10:21:31
Guest no pisze żę
"Z tego co się oriętuje ten sleep zatrzymuje wykonanie skryptu na 3 sekundy ale na serverze."
A jeśli chodzi o walidacje to mógbyś pookombinować tak żeby dać ten warunek if (mysql_affected_rows() !=-1) umieścić w seksji <HEAD></HEAD> przez co validator html ci sie nie wysypie.
cio nie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.