Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: apache 1.3.x VS 2.x
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Jarod
Muszę upgradować warsztat, czyli przejśc na php5 i mysql 5 i nie wiem czy jest sens zmieniać apacha. Słyszałem, że z wersją 2.x coś jest nie tak.. Że lepszy 1.3.x Co o tym sądzicie?
cXIb8O3
osobiscie polecalbym apache z lini 1.3. bo cechuje go wieksza stabilnosc etc. apache2 jest prowadzone pod katem developerskim (brak stabilnosci).. raczej nie pchal bym sie z tym na jakis serverek jesli jest linia 1.3 (to po co sie meczyc?)
oczywiscie apache2 ma pewne lepsze roziwazania ale ma mniejsza stabilnosci..
Pozdrawiam
Seth
Apache 2 juz dawno nie jest prowadzony pod kontem developerskim.
A na stronach Apache.org mozemy przeczytac, ze jest to polecana wersja tego srodowiska.

Problemem moze byc natomiast, nie sam serwer a moduly. Swego czasu php mocno mieszalo w stabilnosci 2ki - obecnie problemow juz raczej nie ma, ale nie dam sobie za to glowy uciac bo nie interesowalem sie tym.

Ale zgodze sie, ze dla strategicznych serwerow raczej 1.3 jest polecany.
nrm
te problemy z 2.0 to jakies mity. ja uzywam na serwerach 2.0.54 i nienarzekam (debian, php4&5, mysql5, eaccelerator).
seaquest
No proszę, kto to zawitał na nasze forum smile.gif

Przenoszę na Serwery WWW -> Apache
Jarod
Czyli instalując Apache 2.2.2, php 5.1.4 i MySQLa 5.0.21 nie powinno być problemów?

Przy okazji, którego phpMyAdmina polecacie: 2.7.0 czy 2.8.0.3 ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.