Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona z pojazdami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
SHiP
Co sądzicie na temat http://luxauto.pl? Z założenia miało być bardzo prosto i przejrzyście, bez zbędnych bajerów...

xhtml valid =P
Wykrywacz
Strona bardzo mi się podoba, na moim poziomie wtajemniczenia kod też mi się podoba, Zajec może powie więcej.

Jedno jedyne do czeko się przyczepie, to nie podoba mi się czcionka na 1 stronie (nie mówie o prawym menu tam wszystko jest wporzo).,

Wszystkie są jednej wielkości wszystkie takie samo, nie zatrzymują wzroku wręcz przeciwnie, ale to jedno jedyne co mi się nie podoba., a i te powiedzmy ramki gdzie są poszczególne kategorie pojazdy są za duże moim zdaniem, a no i jak dlamnie to za mało informacji jest o tych pojazdach jak kliknołem przy A6 w szczegóły, to dowiedziałem się tylko że to jest dieselek 2,5 (ehh smile.gif ).

ja był dał 8/10. Jest wporzo, do pełni zachwyt brakuje drobnych szlifów i wypolerowania tongue.gif
SHiP
Info o pojazdach to juz klient sam bedzie sobie dodawał ;] Ja miałem tylko stworzyć system dodawania i wyświetlania pojadów =)
Wykrywacz
Jak to mawiam na pewnym konweńcie fantastyki.

Oceniam co widze tongue.gif

Ale tak czy inaczej moja sugestia to czcionka i za duże te "ramki"
shpyo
co z tego że strona jest valid xhtml jak pod FF się sypie?
Zajec
Kiepsko Ci wyszło wywalanie brudów CSS do zewnętrznego pliku.

Przecież prawie wszystkie deklaracji stylów trzymasz w dokumencie - po co tak?

No i <br/> służy łamaniu linii, a nie robieniu marginesów. Do tego drugiego, jak sama nazwa wskazuje masz "margin".

Reszta na szczęście w miarę dobrze :-) Więc jak poprawisz te dwie rzeczy, nie będzie źle.

[dodano]
Otwieranie zdjęć z miniaturek za pomocą JS. Nieciekawe ograniczenie dostępności.
SHiP
Cytat(shpyo @ 2006-05-11 17:28:36)
co z tego że strona jest valid xhtml jak pod FF się sypie?

dzięki, dziwne że tego wcześniej nie zauważyłem ;]

Zajec -> heh z tymi stylami w dokumencie to jak widze jedo z moich złych przyzwyczajeń ;] juz nie wiem który raz mi to wypominasz =)

Dzięki za komentarze... jutro postaram się poprawić kilka rzeczy...
Zajec
Tak? Już tylko komentuję, że zapomniałem :-)

Całą noc mnie gryzła jeszcze jedna rzecz: przedstawienie trzech maszyn na stronie głównej.

Myślę, że użycie tabelki może być tutaj uzasadnione i osobiście proponuję Ci nawet przerzucenie się w całości na tabelkę. Bez tych wszystkich <div class="t_footer"></div> itp. Pamiętaj tylko, żeby wykorzystać <td> i <th> oraz ładnie to do stylów wrzucić ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.