Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: apache szukam fachowca
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
pawlak
[color=red][/color]Mam pewien problem z apachem.
Zainstalowałem pakiet phpTriad (apache,mysql,php), wszystko przebiegło normalnie lecz po wpisaniu w przeglądarce adresu nie pojawiła się żadna stronka nawet testowa po prostu echo. Nie mam pojęcia gdzie tkwi błąd servera proxy nie używam. Działam na systemie Win 2000 pro ale chyba to nie powinno stanowić problemu w działaniu apache'a. Chcę ustawić server na własną stronkę, ale jeżeli nie odpala nawet strona testowa to coś jest nie tak jak powinno. Zreszta sprawdzałem. Kto wie w czym tkwi błąd. Zakupiłem troczę literatury ale nikt nie poruszył tego typu sprawy.
Seth
Pytania:
1. Czy wlaczyles wczesniej Apacha ?
2. Czy po wlaczeniu dzialal w tle ? - czy w services jest uruchomiony
3. Jaki adres podawales ?
4. Czy, jezeli podawales localhost, serwer jest postawiony na porcie 80 ?
5. Czy inna usluga nie gryzie sie z Apachem. Np.: IIS ? - moze byc wlaczony IIS i uniemozliwiac dzialanie Apacha.
6. Jaka wersja Apacha ?
7. Wpisz to w konsoli:
Kod
<sciezka do pliku apache.exe>apache.exe -w -t -f "<sciezka do pliku httpd.conf>httpd.conf" -d "<sciezka do glownego katalogu z apachem>Apache"

i podaj czy miales jakies bledy.
pawlak
Dzięki za szybką odpowiedź.
Naturalnie że włączyłem apache'a przed wpisaniem adresu localhost.
Potrzebuję jednak informacjico do portów gdzie to się ustawia.
Czy domyślnie nie ustawia tego sobie.
A i jeszcze o jakie usługi to chodzi.
Już jakiś czas staram się to rozpracować i nic z tego.
Może na gg 3206817 mógłby ktoś mi udzielić kilku rad na ten temat.
Seth
Opcje uslugi IIS sa dostepne w Control Panel> Administrative tools> Internet Administration Services. Tam mozna sprawdzic czy IIS dziala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.