serwis nowoczesnej młodzieży
GeneracjaX.pl to Twój serwis nowoczesnej młodzieży. Miejsce w sieci stworzone specjalnie z myślą o młodych ludziach, którzy poszukują dobrej rozrywki i informacji jednocześnie. Miejsce, gdzie każdy ma szansę spotkać innych, podobnych do siebie, ma szansę na nowe znajmości, a nawet przyjaźnie. Nie ukrywajmy, jest to jedno z niewielu tego typu miejsc w sieci.
w sieci od prawie czterech lat
GeneracjaX.pl zaistniała w sieci dokładnie 5 września 2002 roku. Początki były skromne, w tamtym okresie for opartych na phpBB2 pojawiło się mnóstwo i większość kończyła na 100 postach i 10 użytkownikach. Nam udało się przetrwać. Dzięki ambicjom i pomysłowości oprócz serca - czyli forum dyskusjnego - stworzyliśmy cały, bardzo obszerny serwis, mnóstwo informacji, podstron, możliwości. Wszystko to dla naszych użytkowników.
co dostaniesz kupując serwis nowoczesnej młodzieży?
OD STRONY TECHNICZNEJ:
Po wygraniu aukcji udostępnie na serwerze do ściągnięcia, lub prześlę pocztą CD z nagranym serwisem. W pakiecie będą wszystkie pliki z jakich serwis korzysta, dodatkowo pliki .psd z grafiką, którą można dowolnie zmieniać w programie Photoshop. Dostaniesz także strukturę oraz zawartość bazy danych. Całość opiera się o autorski silnik napisany specjalnie na potrzeby serwisu. Pozwala szybko i bez problemów dodawać każdemu użytkownikowi najprzeróżniejsze materiały. Każdy tekst jednak przed dodaniem musi być zweryfikowany przez użytkownika z uprawnieniami administratora.
Dokładne Funkcje Silnika Strony
* Integracja serwisu ze skryptem forum phpBB2
* Możliwość dodawania przez userów newsów, recenzji, artykułów
* Materiały przed publikacją zatwierdzane przez administratora
* Możliwość dodawania ankiet i wywiadów w panelu administracyjnym
* Upload screenshotów w recenzjach - dostępne dla administratorów
* mod_rewrite w całym serwisie (nie na forum)
* Możliwość komentowania newsów, recenzji, artykułów
* Wyszukiwarka
* Możliwość uruchomienia rankingu użytkowników (punkty za aktywność)
* Możliwość dodania Dowolnej ilości kategorii recenzji i artykułów
DOMENA GENERACJAX.pl:
Na Twoje nazwisko zostanie także przepisana domena generacjax.pl (opłacona do 2006-10-25). W związku z tym należy doliczyć dodatkowo ok. 50zł do wylicytowanej ceny. Taką bowiem opłatę pobiera NASK za zmianę abonenta domeny. Wiem, ponieważ sprzedałem już nie jedną domenę.
ZAWARTOŚĆ SERWISU:
Zawartość serwisu to tak jak pisałem wyżej, ponad 2.500 zarejestrowanych użytkowników, prawie 40.000 postów na forum, i ponad 1.000 tekstów w całym serwisie. Od tych tekstów należy odjąć recenzje, których autorem jestem ja (k_c2or). Jest ich zaledwie garstka w porównaniu z resztą. Co ciekawe serwis ma pisemną zgodę na korzystanie z materiałów takich portali jak filmweb.pl, wp.pl (i podserwisy), interia.pl (i podserwisy), o2.pl (i podserwisy), nie będzie więc problemu z uzupełnianiem wiadomości.
POZYCJA W WYSZUKIWARKACH:
Strona jest na bardzo wysokich pozycjach pod bardzo atrakcyjnymi słowami w google.pl. I tak np. pod hasłem "filmy" od wielu już miesięcy utrzymuje się na 2 pozycji, czasem skacze na pierwszą. Natomiast pod hasłem "muzyka" serwis znajdziemy w pierwszej piątce, gdzie wyprzedza takie strony jak interia.pl czy wp.pl. Oprócz wysokiej pozycji jest też coś co napewno zainteresuje wszystkich webmasterów. Serwis generacjax.pl ma ponad 25.000 podstron zaindeksowanych przez google.pl, natomiast pagerank wynosi 4.
GRATIS - KONTO STATBIZNES:
Gratis dostaniesz sponsorowane specjalnie dla tego jedynego serwisu konto statBiznes. Czyli jednym słowem najlepsze w Polsce statystyki odwiedzin stron www. Cena takiego konta to 50zł miesięcznie. Ty dostaniesz je za darmo, aby monitorować w szczegółowy sposób wzrastające statystyki nowokupionego serwisu.
czy można na tym zarobić?
Jasne. W tej chwili serwis należy do sieci reklamowej IDMnet. W ostatnim miesiącu reklamowali się na naszych stronach takie firmy jak TPSA, Bonduelle, KIA, itd. Serwis należy do kategorii rozrywkowych, co jest szczególnie atrakcyjne dla reklamodawców. Jednak właśnie z uwagi na fakt, iż aktualnie strona należy do sieci IDMnet pojawia się niewielki problem, o którym piszę niżej, w uwagach dodatkowych.
Oprócz sprzedaży powierzchni reklamowej można także wstąpić do wielu programów partnerskich. Jako, że odwiedzający to głównie ludzi młodzi, 15-25 lat, dobrym pomysłem byłoby udostępnienie im odpłatnie dzwonków i tapet do komórek, czy sprzedaż koszulek, lub choćby reklama allegro.pl (;
Na pytania czy coś na tym zarobiłem odpowiadam: tak, kiedy miałem czas zajmować się serwisem udawało się zarobić 450zł miesięcznie. Nie dużo, ale jak na taką oglądalność to satysfakcjonująca suma.
skoro to taki cudowny serwis, dlaczego sprzedaję?
Odpowiedź jest bardzo prosta. Prowadziłem serwis przez prawie 4 lata. Włożyłem w niego mnóstwo starań i wysiłku, sporo też zarobiłem. Aktualnie zacząłem pracę nad innym projektem, który pochłania mi bardzo dużo czasu (nie pytajcie, bo nie powiem co to za projekt). A ze względu na atrakcyjność serwisu chciałbym go oddać w dobre ręce ludzi odpowiedzialnych, którzy przejmą rozwijający się produkt moich 4-letnich starań.
jakie formy płatności akceptuję?
Na pewno po wygraniu przez Ciebie aukcji spiszemy stosowną umowę, aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi nieścisłościami. Na życzenie mogę też wystawić fakturę VAT, w takim wypadku należy doliczyć do wylicytowanej kwoty podatek VAT. Sama forma płatności to oczywiście przelew bankowy.
ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT:
email: k_c2or@o2.pl
gadu-gadu: 1943543
Prywatna wiadomość na forum.php.pl
GSM: 0600 111 850