Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena projektu strony o filmie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
spenalzo
Zapraszam do oceny:

http://spenalzo.com/test/filmowo/

Na pewno zmieni się top, w tej chwili nie mam żadnuch ciekawych pomysłów sad.gif
aarambo.gif

PS. Wiem wiem, grafikiem to ja nigdy nie będe tongue.gif
lukir
Moim zdaniem menu z lewej strony mogłoby mieć większe punktory, oddzielone jakimiś kreskami, czy coś - bo jest zbyt puste; a przybornik na dole strony (->nstępna strona itp.) jest za duży...

Ale zapowiada się nawet ciekawie smile.gif
DjKermit
Wchodzę sobie pierwszy raz w życiu na stronę a tu
Cytat
Twoja ostatnia wizyta: 12-12-2012
Masz 531 nieczytanych wiadomosci

blinksmiley.gif
sf
Cytat(DjKermit @ 27.08.2006, 16:21 ) *

blinksmiley.gif

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

a co do strony to kiepska... wiekszosc paneli administracyjnych lepiej sie prezentuje ;}
Jarod
Cytat(DjKermit @ 27.08.2006, 14:21 ) *

blinksmiley.gif

ROTFL

@spenalzo: mi osobiście bardzo się podoba. Lubię takie proste strony. Zrób szybko jakiś miły dla oka top.

- małe punktatory
- błędkit nie pasuje do menu, zmień na coś innego bo sraczkowano wygląda.

Oceny nie wystawiam, poczekam aż skończysz.
skowron-line
strona ladna ale przyciski poprzednia strona i nastepna powinny byc na tej samej wysokosci a i reszte tych linkow na dole moznaby jakos inaczej ulozyc
Cysiaczek
Hm. Bardzo mi sie podobna - tylko faktycznie zrób coś ztym topem i jeszcze to:
http://img168.imageshack.us/my.php?image=belkaep9.png <-- bardzi mi sie niepodoba - jest takie nijakie.
Dam 8/10

Pozdrawiam.
Master Miko
spenalzo, a spróbuj może tło zrobić całe na biało - bez szarości? Moim zdaniem tutaj trochę za dużo kolorów jest w tej koncepcji... może będzie fajnie wyglądać, może nie tongue.gif

btw. co na tej stronie głównie będzie? Filmy, teksty, czy coś innego? Jeśli tekst to coś kontrastowego, jeśli zdjęcia to szary do dobry podkład tak samo jak pod filmy.
s_w_ir
spenalzo... to Ty robisz jeszcze na tabelach?? blinksmiley.gif
BzikOS
Cytat(s_w_ir @ 27.08.2006, 19:16 ) *
spenalzo... to Ty robisz jeszcze na tabelach?? blinksmiley.gif

Bo spenalzo to taki weboldboy biggrin.gif
mike
1. Proszę o zmianę tamatu wątku. Połowę wątków na ocenach można nazwać: "[www] Ocena projektu"
2. <table><tr><td>Kod</td><td>tragiczny</td><td>że</td><td></td><td>czytać</td><td>się</td><td>nie</td><td>da</td></tr></table>
Potnij to raz jeszcze, albo zleć komuś kto się na tym zna.
3. Pusty top.
4. Brak prawego marginesu wewnętrznego dla błękitnej belki.
5. Menu graficzne to błąd. Przecież mógłbyś dać obrazki + teks. Byłoby dużo lepiej.

Ogólnie 5/10
s_w_ir
Cytat(BzikOS @ 27.08.2006, 19:46 ) *
Bo spenalzo to taki weboldboy biggrin.gif

biggrin.gif

Cytat
5. Menu graficzne to błąd. Przecież mógłbyś dać obrazki + teks. Byłoby dużo lepiej.

Popieram. Niech userzy z wyłączonym wczytywaniem grafiki też mogą się poruszać po stronce. Poza tym taką strone łatwiej edytować winksmiley.jpg
spenalzo
Dzięki wszystkim za opinie ;P
Jak bede mieć troche wiecej czasu to pogrzebie coś nad designem zgodnie z wasyzmi uwagami.

A co tego pytania:
Cytat
spenalzo... to Ty robisz jeszcze na tabelach??

czy ja robiłem kiedyś nie na tabelach? biggrin.gif
A na serio - robiac ten projekt chciałem sie nauczyć troche CSS ale.... najpierw chce żeby ten serwis ruszył, potem bede przerabiać na CSSy i inne bajery ;p
tiraeth
Hmmm, ikony z Tango-Project winksmiley.jpg Ogólnie mi się nie podoba tongue.gif
eai
4/10

Na przyszłość proszę postarać się dodać kilka słów oceny. Autor wątku na pewno bardziej ucieszy się z komentarza niż z suchej klasyfikacji. /kszychu/
Speedy
hmm... Ogólnie tak sobie - raczej mi się nie podoba winksmiley.jpg.

Kilka konstruktywnych uwag:
- tekst w logo i napisy obok obrazków w górnym menu można zamienic z postaci obrazkowej na postać tekstową
- wypadałoby zrobić prawy margines dla napisów "Twoja ostatnia wizyta..."
- ikonki na dole są jakieś takie poszarpane
- treść w głównym polu tekstowym lepiej wyglądałaby, gdyby była wyjustowana.
SHiP
Środnio przyjemne.

- te siwe cos po bokach wymien na ladne, plynne gradienty ;]
- dodaj cos do topu
- dodaj stopke
- wywal ten ciemny cien na dole strony
- dodaj jakis bajer do menu
- tablki!

Ogólnie to strasznie tam pusto.
Zastanawiam się również dlaczego np w Topie nie uzyles tła i normalnego napisu? Taka duza grafika jest nieoptymalna

Podobają mi się te ikonki winksmiley.jpg Duzo wnoszą do strony.
spenalzo
Cytat(SHiP @ 28.08.2006, 18:54 ) *
Zastanawiam się również dlaczego np w Topie nie uzyles tła i normalnego napisu? Taka duza grafika jest nieoptymalna

Bo tak jak pisałem, tam będzie jakiś fajny top - tylko nie mam w tej chwili pomysłu...

Dzięki za uwagi, wprowadze je jak skoncze molestować panel administracyjny - a że "odkrylem" w tym projekcie pałer of AJAX wiec szybko to nie będzie. tongue.gif tongue.gif

A odnośnie tego:
Cytat
- treść w głównym polu tekstowym lepiej wyglądałaby, gdyby była wyjustowana.

kwestia gustu tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.