Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kod HTML a stronicowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
clansman5
Mam taki problem, wyswietlam pewna zawartosc pochodzaca z edytora WYSIWYG w pewnym obszarze na stronie. Obszar ten jest stosunkowo maly dlatego uzywam stronicowania (przycinam tekst i dziele na podstrony). Gdy korzystalem ze zwyklych textarea do wprowadzania tekstu do bazy a potem wyswietlania go na stronie nie bylo problemu. Teraz jednak gdy mam tinyMCE ktory generuje kod HTML nie wiem jak rozwiazac stronicowanie, gdyz istnieje mozliwosc, ze przetne tekst w miejscu gdzie sa niezamkniete tagi HTML. JAK SIE Z TYM LATWO UPORAC, zmiana edytora rowniez wchodzi w gre. Potrzebuje jednak czegos w czym mozna wstawiac wypunktowanie czyli <ul></ul> oraz tagi typu <b></b> <i></i> <u></u>
cicik
Ja to rozwiazalemw ten sposob, ze napisalem klase, ktora przyjmuje kod html i wypluwa go z podomykanymi znacznikami.
klasa uzywa stosu aby znaczniki byly zamkniete w odwrotnej kolejnosci niz byly otwierane.
Jeszcze nad nia pracuje aby kod ktory wypluwa byl zgodny z xhtmlem nawet jesli dane wejsciowe nie sa z nim zgodne.
kossa
Przed podzialem pozbadź się znaczników html za pomocą jednej z funkcji eregi.

Łukasz
clansman5
Cytat(kossa @ 28.09.2006, 12:30:32 ) *
Przed podzialem pozbadź się znaczników html za pomocą jednej z funkcji eregi.

Łukasz

Ale ja ich potrzebuje

cicik moglbys mi ja udostepnic, bo bardzo zalezy mi na czasie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.