Znajomy zrobil mi skrypt uploadu i wszystko fajnie dzialalo do czasu.
Pewnego dnia przestalo. Nie wiem dlaczego. Kumpel siedzi w Anglii a ja nie moge sobie poradzic.
Pojawia mi sie komunikat:
Parse error: syntax error, unexpected '=' in /.../upload.php on line 4
Bardzo prosze o pomoc.
<?php $host = "ftp.moja_strona.pl"; $username = "uzytkownik"; moje_haslo = "upload"; $port = 21; foreach($HTTP_POST_VARS as $key=>$val) { if($val=="" or !$val) { print "<font face="arial" size="2">Nie zaznaczyłes $key pliku do przesłania<br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></font>"; } } $ftp_connect=@ftp_connect($host,$port); if(!$ftp_connect) { print "<font face="arial" size="2">Błąd połączenia z serwerem $host<br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></font>"; } $ftp_login=@ftp_login($ftp_connect,$username,moje_haslo); if(!$ftp_login) { print "<font face="arial" size="2">Niepoprawny login<br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></font>"; } if(!$fp) { print "<font face="arial" size="2">Przesłanie wybranego pliku jest niemożliwe<br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></font>"; } @ftp_fput($ftp_connect,$fupload_name,$fp,FTP_BINARY) or die("<font face="arial" size="2">Przesłanie wybranego pliku jest niemożliwe<br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></font>"); echo "<font face="arial" size="2"><center><br><br><br>Przesłanie pliku <b>$fupload_name</b>,<br>o rozmiarze <b>$fupload_size bajtów</b>,<br>zostało zakończone sukcesem!<br><br><a href="java script:history.back()">Powrót</a></center></font>"; ftp_quit($ftp_connect); ?>