Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kierunek Informatyki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nasty
Szanowni forumowiczowie
Mam zamiar na nastepny rok studiow (informatyka) przeniesc sie do polski, pytalem sie o dokladne informacje na ten temat w ambasadzie pytalem sie tez moich kolegow co juz w polsce studiuja i wszystko jest ok.
I mam kilka pytan do Was:
1) Na jakich uczelniach moge dostac tytul magistra a na jakich inzyniera ? (Informatyki)
2) Jakie sa roznice w programie nauki?
3) Jakie sa roznice (mozliwosci) pracy po kazdym z tych kierunkow?
Bardzo bym prosil o informacje albo linki, aha i miasto niema znaczenia...

Dziex
sauron9
generalnie:
magister - uniwersytety
inzynier lub inżynier magister - politechniki
Fuzja
Co do miasta to tylko Wrocław smile.gif
Dlaczego ?
1. Praca.
2. Zawsze sie coś dzieje, tutaj nie ma nudy.
3. Uniwerek też jest winksmiley.jpg
nasty
Cytat
Co do miasta to tylko Wrocław

Tak tez sie najbardziej przymiezam do wroclawia winksmiley.jpg
sauron9
Skoro Wrocław to tylko PWr smile.gif.
Informatyki są na wydziałach Elektroniki, PPT i chyba jeszcze na którymś. Sprawdź na www.pwr.wroc.pl
seaquest
AGH w Krakowie - jedna z najlepszych uczelni w kraju. Ale dostać się ciężko. Praca? Byłem ostatnio w doradztwie. Praca dla studenta od 3 roku jest z miejsca.
Turgon
Z tego co wiem to jedna z najlepszych polskich uczelni to AGH.
Ale dostać i studiować jest trudno, bo poziom bardzo wysoki.
Seth
[ot]
@nasty_psycho: wstrzymaj sie jeszcze z kilka miesiecy bo jezeli nic sie nie zmieni w polskiej polityce to niedlugo my do Ciebie przyjedziemy biggrin.gif
[/ot]
Nigger
Polecam zdecydowanie WAT Warszawski (cywilnie lub wojskowo) - praca aż się do Ciebie pcha smile.gif Poziom jest bardzo wysoki.
Wat zajmuje miejsca zaraz po Pwr, AGH, Pwa - dlaczego nie przed ? Bo ma słabe komputery i liczy się tez renoma uczelni. Wszyscy pracodawcy mówią mi, że wola wybrac studentów po WAT niż po PW lub jeszcze gorzej po UW.
Seth
Nie ma juz studiow wojskowych na WATcie - chociaz sa "lapanki" ze studentow cywilnych winksmiley.jpg
Firkrag
Od tego roku na WAT są już spowrotem studia wojskowe.
nasty
no ok ale czy w polsce jest jakas roznica miedzy magistrem a inzynierem informatyki? tzn czy ktos na to zwraca uwage?
bo np. u mnie to inzynier dostaje ok 30% wiecej od magistra, i latwiej jest mu znalesc prace, mimo ze mial mniej materjalu zwiazanego z informatyka niz magister po u niego np kroluje fizyka i matematyka...
seaquest
magister inzynier jak bo taki tytul dostaje się po większości kierunków AGH na przykład. Daje Ci i jedno i drugie. Masz wiedzę teoretyczną z matematyki, fizyki itd (magister) i praktyczną np. projektowanie i budowa systemów teleinformatycznych (to akurat na moim kierunku) - inżynier.

Poza tym licz się z tym, że będziesz musiał zaliczyć Analizę Matematyczną, Algebrę i Fizykę, bo na wszystkich uczelniach technicznych w Polsce te przedmioty występują (już na pierwszym roku). No chyba, że Ci przepiszą oceny tongue.gif
nasty
Cytat
Poza tym licz się z tym, że będziesz musiał zaliczyć Analizę Matematyczną, Algebrę i Fizykę, bo na wszystkich uczelniach technicznych w Polsce te przedmioty występują (już na pierwszym roku). No chyba, że Ci przepiszą oceny

O matematyke sie akurat nie marwie, zawsze mialem z nia dobre stosunki tongue.gif

Ja obecnie studiuje Inzynierje oprogramowania "Software Engineer", no i niewiem czy dalej tak isc czy na zwykla ifne isc, Mam rozwiazane juz dwa problemy miasto i uczelnia, pozostaja tylko dwa winksmiley.jpg
seaquest
Wrocław i PWr? A tam w ogóle jest tak "szczególny" kierunek jak Inżynieria oprogramowania?
nasty
Cytat
Wrocław i PWr? A tam w ogóle jest tak "szczególny" kierunek jak Inżynieria oprogramowania?

jest sprawdzilem na ich stronie.
dr_bonzo
Uprzedzam ze aby dostac sie na ta specjalnosc trzeba zaliczyc uprzednio kilka milych przedmiotow: 2 analizy. 2 algebry, 2 fizyki, polprzewodniki, uklady cyfrowe itp no i niesmiertelne obwody smile.gif OD 4tego roku robi sie ciekawie, na poprzednich programowania jest malo.
seaquest
Oj Teoria obwodów piękna jest smile.gif Mnie też to czeka smile.gif)) I to już za pół roku tongue.gif
haxiro
no a co myślicie o Politechnice Śląskiej w Gliwicach, słyszałem że jak na śląsku to tam, bo UŚ jest słaby jesli chodzi o infe tak? Ja dopiero w przyszlym roku będe się martwić o wybór szkoly, ale już teraz warto się orientować. Interesuje mnie PŚwG bo jestem z Katowic i chyba nie zanosi się żebym miał studiować w innym województwie. Proszę o odpowiedź
Adrian Staniszewski
A ja Polecam Łódź i Polibude.. ciężko się dostać, odsiew ok. 60% na pierwszym roku

Zabawy pod dostatkiem, poziom wysoki, zaplecze badawcze pokazne smile.gif
W konkursach na arenie miedzynarodowej dosc duze sukcesy a praca.. no jak w Fabrykach Della nie znajdziesz ~ 3000 miejsc pracy - to u kooperanta napewno smile.gif ~ kolejne 12 000 miejsc pracy

Zapraszam do Łodzi winksmiley.jpg
MrMag
w fabryce della potrzeba ~3000 osob, ale na tasme. za 1000 zl smile.gif
Adrian Staniszewski
hehe smile.gif nio to jasne że nie zatrudnią 3 tys informatyków po studiach, jednak poza zwykła fabryką w Łodzi Dell ma wybudować labolatoria oraz ośrodki badawcze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.