Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql][php] Łączenie się z bazą danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lukasz_1986
Witam,

Mam taki problem chce się połączyć z bazą danych która jest na innym serwerze. Co powinienem wpisać w funkcji mysql_conect(); ? Bardzo prosze o pomoc. Szukałem tego i niczego nie znalazłem.
nospor
Cytat
Szukałem tego i niczego nie znalazłem.
A w manualu szukales?
http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-connect.php
Cytat
resource mysql_connect ( [string serwer [, string użytkownik [, string hasło [, bool nowy_identyfikator [, int opcje_klienta]]]]] )

Czego nie wiesz z tego tekstu?
Lukasz_1986
Czytalem to juz. Chodzi mi o parametr "string serwer" normalnie na stronie ktora jest na serwerze razem z baza wpisuje np. localhost ale co mam wpisac jezeli strona jest na innym serwerze? Mam dodać adres domeny przed localhost czy jak?
nospor
masz podac hosta, na jakim lezy ta bazka juz bez localhost. Jak znasz IP to podajesz samo IP, jak znasz adres w postaci www, to walisz taki adres.

przyklady:
200.0.0.40 - to jest IP
mysql.mojastrona.pl - to jest adres po nazwie

A jaki jest u Ciebie adres bazki to ty powinienes wiedziec
Lukasz_1986
Przepraszam za głupie pytanie ale gdzie moge znalesc informacje o adresie bazy strony?
erix
FAQ Twojego hostingu... mad.gif
skowron-line
Cytat(Lukasz_1986 @ 16.10.2006, 14:36:16 ) *
Co powinienem wpisać w funkcji mysql_conect();

moze na poczatek poprawna nazwe funkcji
Lukasz_1986
Przepraszam za błąd. Ale to jest chyba jasne że wiem jak nazywa się ta funkcja i w jaki sposób jej używać skoro chce połączyć się z bazą ze strony znajdującej się na innym serwerze. Gdybym nie nauczył się wcześniej jak i czy w ogóle działa ta funkcja to nie zadawał bym takich pytań. Ale mimo wszystko dzięki za poprawienie błędu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.