Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Design] Wortal telewizyjny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tiraeth
Witam,

chciałem Wam oddać do oceny projekt wortalu telewizyjnego (czy powstanie, nie wiem...) smile.gif

http://tiraeth.kom.pl/_tmp/miastotv_wortal.jpg (uwaga! 900kb)
http://tiraeth.kom.pl/_tmp/miastotv_wortal2.jpg - wersja poprawiona (uwaga! 890kb)

Proszę o ocenę w skali 1-6 oraz komentarze, co poprawić itd. Projekt bez logotypu (nie powstał tongue.gif)

(tytuł tego newsa jest wymyślony, axn nic nie powiedziało o 3 sezonie)

Edit:
Wersja poprawiona dostępna pod adresem powyżej... proszę o ocenę już poprawek smile.gif
nasty
ladne winksmiley.jpg
AxZx
wg mnie za duza gorna czesc serwisu, ktory zajmuje pol monitora.
SHiP
Kolory i te gwiazki podchodzą mi pod UE ;p zdecydowanie za wysokie górne, ciemnoniebieskie menu(zmiejsz padding)
Poza tym przesadziłeś z tą reklamą. Aby poczytać sobie o loscie trzeba zjezdżać ekran niżej,..
Powinno być tak że uruchamiam stronę i już mogę czytać - bardziej ściśniaj winksmiley.jpg

Ogólnie przejżyście i elegancko, małografiki etc.
-5/6

ps; co to za biała przestrzeń pod skopką?
skowron-line
ogolnie bardzo ladne ale co mnie trafilo to przyciski jak dla niewidomych moglyby byc troche mniejesze bo tak to bardzo ladne
yaro
bardzo ładnie, ale za duży ten top, głównie ta reklama, 'wartościowa' treść jest za nisko.
może jakbyś menu górne zamienił miejsca z reklamą, coś pokombinuj smile.gif
tiraeth
SHiP: To JPEG, tej przestrzeni nie będzie tak dużej, max. 10px tongue.gif

Może faktycznie top za duży smile.gif

W tygodniu poprawie trochę smile.gif
Balas
A ja będę inny i powiem, że mi się niezbyt podoba. IMO za duży chaos, w szczególności w topie. Pozycje w menu też trochę odstraszają winksmiley.jpg
Na plus nagłówki, stopka i menu w topie.
6/10
sf
Hm. Zdecydowanie duże błędy jak chodzi o samą strukturę projektowania serwisu co już zostało wcześniej wymienione np. za duży top - nie robi się tak nigdy, to jest denerwujące dla zwykłego użytkownika.

Za duże przestrzenie w przyciskach.. to ma służyć zapchaniu przestrzeni? :|

Wyraźne w stopce jest to, że nikt nie może korzystać z materiałów, a np. mało widoczna jest subskrybcja RSS - która wydaje mi się w takim serwisie bardzo przydatna.

Mi się strona nie podoba, nie korzystałbym z niej.
tiraeth
Poprawiłem sporo rzeczy smile.gif Proszę o ocenę (link w pierwszym poście)!
jarrod
Wersja 1) 5/6
wersja 2) 3/6

Co za dużo to nie zdrowo. Widziałeś może nowy layout gazeta.pl? Zwiększyli do 1024px ale chyba nie mieli pomysłu jak to wypałnić. Więc włożyli tyle treści ile się dało. I teraz ktoś kto przyjdzie na taką stronę zdąży się zgubić zanim strona się załaduje.
Wg mnie wersja druga jest dużo mniej czytelna.
1010
mi się podoba...
nrm
bardzo ładne choć wymaga dopracowania w detalach.
s_w_ir
Dla mnie teraz jest to za bardzo ubite, za dużo jakiś kolorów kombinowanych, męczy wzrok szybko. Np. te małe menu po lewej: 'nawigacja' na niebieskim tle, to niszczy menu dla mnie.
Tak to niby klarownie ale bloki jakoś się nie wyrózniają, nie odcinają od reszty i się odechciewa...
Większe paddingi i line-height żeby treść była przyswajalna.
Firkrag
Nie wiadomo, jak to wygląda w 800x600. Top słabo komponuje sie z resztą strony. Kolumna "najpopularniejsze tagi" to nic innego jak sztuczne nabijanie popularnosci w google i nie powinno mieć miejsca na żadnej stronie.
tiraeth
Wiem, że za dużo treści smile.gif Mi wersja pierwsza pasuje ale z mniejszym topem smile.gif

Firkrag: na 800x600 nie wygląda :] A ta kolumna to coś podobnego do Kategorie newsów smile.gif Dlaczego TAGI? Bo są popularne, ciekawsze i czasem zabawne :]
nrm
Cytat(Firkrag @ 23.10.2006, 15:44:30 ) *
Nie wiadomo, jak to wygląda w 800x600.

i na komórkach.. i na.. maszynach do pisania winksmiley.jpg i na c64... winksmiley.jpg

Cytat(Firkrag @ 23.10.2006, 15:44:30 ) *
Kolumna "najpopularniejsze tagi" to nic innego jak sztuczne nabijanie popularnosci w google i nie powinno mieć miejsca na żadnej stronie.

To akurat największa głupota jaka słyszałem w tym tygodniu smile.gif
shpyo
Bardzo dobra parodia web2.0 smile.gif
te tagi, kolorki...
Nie wiem czy wiesz... ale zwykły użytkownik internetu nie ma zielonego pojęcia czym są te taki i jak działają.

3/10

generalnie nie podoba mnie się ani pierwsza wersji ani druga
nrm
Cytat(shpyo @ 25.10.2006, 05:33:06 ) *
Bardzo dobra parodia web2.0 smile.gif

hm? Ty to nawet w2.0 widzisz w dowcipach biggrin.gif
shpyo
hehe no jasne.
2.0 jest teraz dżezi smile.gif
Stworzyłem nawet dekalog prawdziwego łeb=dwazerowca: http://shpyo.net/prayer-20/
tiraeth
Zobaczymy tongue.gif Narazie nie za bardzo rozpracowałem web2.0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.