Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krzywy firefox?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Cysiaczek
Ściągnąłem "nieoficjalną wersję oficjalną" Firefoxa 2.0 dla systemów Linux.
Po rozpakowaniu i uruchomieniu okazało się, że ta przeglądarka jest krzywa. Myślałem, że to wina monitora, ale potem doszedłem do wniosku, że to niemożliwe. Też to macie?
Oto screenshoot - spójrzcie na żółty pasek z przyciskiem 'zainstaluj brakujące wtyczki'
http://img46.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranu2cr5.png
siemakuba
nie nie jest krzywy :)
Zmierzyłem, i żółty pasek ma 21px wysokości na obu krańcach :)
Chociaż faktycznie, złudzenie jest niezłe, wygląda jakby miał zaraz się urwać i spaść :)

pozdr.
gszesiek
może to ułatwienie dla czytających leżąc smile.gif
(przepraszam, nie mogłem się powstrzymać)
Sh4dow
od jakiegos czasu robie na FF2 i nie, zapewniam cie, nie jest krzywa
Wyprostuj monitor smile.gif
Cysiaczek
Właśnie mnie to dziwi, bo w ff 1.5 takiego wrażenia nie ma :| Monitor sprawdziłem, zresetowałem ustawiania, ustawiłem wszystko raz jeszcze, zmieniłem rozdzielczość i odświeżanie - dalej jestem posiadaczem krzywego Firefoxa 2.0 worriedsmiley.gif (nie mylić z RC3)
Turgon
U mnie wszystko równe, choć optycznie wydaje się minimalnie krzywa.
NetJaro
Nie sądze, żeby był krzywy, ale czego można się po tym czymś spodziewać.. na pewno nie dobrego tongue.gif

Chociaż.. warto poeksperymentować smile.gif
Cysiaczek
Co byście ni mówili o optyce, to przycisk jest ewidentnie ucięty (nie widać górnej krawędzi) , a to o czymś świadczy smile.gif
dr_bonzo
Po prostu czcionka na buttonie po prawej jest wieksza przez co nie miesci nie na tym pasku. Co powoduje ze wyglada to jakby pasek po prawej byl wezszy + dociskajace go (optycznie) menu tuz pod nim -- po drugiej stronie jest pusto.
TomASS
Jak już jesteśmy przy FF to może takie coś.

Czy ma jakieś wady? Bo ostatnio słyszę same achy i ochy na temat FF. A może ma jakieś wady?
batman
Krzywy FF 2 ? Pierwsze słyszę. Sprawdź monitor jeszcze raz winksmiley.jpg

Co do wad.
Największą wadą jest zużycie pamięci (ogromne). Ponadto czasami mam problem ze skopiowaniem linku z paska adresu oraz na poruszanie się po tekście w textarea przy pomocy kursorów.

Do tego wszystkiego dorzucę jeszcze wygląd. Mimo poprawy w porównaniu z wersją 1.5 i tak jest brzydki.

Mimo powyższych wad i tak FF jest moją ulubioną przeglądarką
mateofi
http://www.idg.pl/news/101418/Firefox.2.0.do.pobrania.html

dostępna wykończona wersja Firefox 2.0 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.