grabsoon
15.11.2006, 18:02:04
Witam mam takie pytanko czy istnieje cos co pozwoli mi zintegrowac ze strona mały recorder dźwięku przechwyconego z mikrofonu pod kompem ? Szukałem w komponentach *.aspx ale nic nie znalazlem. Czy to wogole się da zrobić. Jaką technologię do tego wykorzystać ? Myślałem nad czymś co przechwyci od usera 5-10 sekundowe wywody do mikrofonu, zapisze to oczywiście po stronie klienta i automatycznie po zakonczonym nagranu wyśle ten tymczasowy plik na serwer. Pytanie jakie od razu mi się nasuwa to czy takie pliki np *.wav można zapisać w bazie danych np MySQL czy lepiej zapisywać jako pliki na serwerze a do bazy zapisać np. ścieżke dostępu ? Jak sądzicie ? Wiem, że najłatwiej byłoby zrobić zwykly button do uploadu plików ale chce maksymalnie ułatwić życie osobie która będzie chciała wysłać taki plik *.wav a nie umie na przykład obsługiwać rejestratora dźwięków :]
Zajec
15.11.2006, 22:58:07
Jeśli coś takiego przez stronę internetową to IMO tylko za pomocą Javy.
orson
15.11.2006, 23:14:10
witam
możesz użyć też flasha ale musisz mieć do tego odpowiednią infrastrukturę po stronie serwera - konkretnie serwer mediów strumieniowych macromedii oraz flash proffesional, on ma w komponentach odpowiednie klasy do obsługi kamer internetowych oraz mikrofonów ...
pozdrawiam
grabsoon
16.11.2006, 00:37:12
Dzięki wielkie, zdecyduje się na Jave ze względu na brak uprawnieńm na serwerze. Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać. Jeśli mielibyście jakieś ciekawe linki dotyczące działania takiego komponentu bądź jakiś przykładowy kodzik to byłbym wdzięczny. Dzięki za wszystkie wskazówki
mike
16.11.2006, 00:45:44
Cytat(grabsoon @ 16.11.2006, 00:37:12 )

Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać.
ROTFL
Slang internetowy
grabsoon
16.11.2006, 01:10:28
Hehe no tak ... ROTLF
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.