Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przechwycić strumien audio z mikrofonu na stronie. Da sie ?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
grabsoon
Witam mam takie pytanko czy istnieje cos co pozwoli mi zintegrowac ze strona mały recorder dźwięku przechwyconego z mikrofonu pod kompem ? Szukałem w komponentach *.aspx ale nic nie znalazlem. Czy to wogole się da zrobić. Jaką technologię do tego wykorzystać ? Myślałem nad czymś co przechwyci od usera 5-10 sekundowe wywody do mikrofonu, zapisze to oczywiście po stronie klienta i automatycznie po zakonczonym nagranu wyśle ten tymczasowy plik na serwer. Pytanie jakie od razu mi się nasuwa to czy takie pliki np *.wav można zapisać w bazie danych np MySQL czy lepiej zapisywać jako pliki na serwerze a do bazy zapisać np. ścieżke dostępu ? Jak sądzicie ? Wiem, że najłatwiej byłoby zrobić zwykly button do uploadu plików ale chce maksymalnie ułatwić życie osobie która będzie chciała wysłać taki plik *.wav a nie umie na przykład obsługiwać rejestratora dźwięków :]
Zajec
Jeśli coś takiego przez stronę internetową to IMO tylko za pomocą Javy.
orson
witam

możesz użyć też flasha ale musisz mieć do tego odpowiednią infrastrukturę po stronie serwera - konkretnie serwer mediów strumieniowych macromedii oraz flash proffesional, on ma w komponentach odpowiednie klasy do obsługi kamer internetowych oraz mikrofonów ...

pozdrawiam
grabsoon
Dzięki wielkie, zdecyduje się na Jave ze względu na brak uprawnieńm na serwerze. Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać. Jeśli mielibyście jakieś ciekawe linki dotyczące działania takiego komponentu bądź jakiś przykładowy kodzik to byłbym wdzięczny. Dzięki za wszystkie wskazówki smile.gif
mike
Cytat(grabsoon @ 16.11.2006, 00:37:12 ) *
Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać.

ROTFL smile.gif

Slang internetowy
grabsoon
Hehe no tak ... ROTLF Rkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.