Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FCKeditor + css
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
woj_tas
Otóż mam taki problem:
Chcę aby przy edytowaniu tresci edytor wygladal tak samo jak strona na której bedzie tekst. Bo bez sensu jest edytować na białym tle jezeli docelowo strona jest np jasno zielona (chodzi mi tutuaj o to ze ciężko jest dobrać np. kolor nagłówków itp itd). To samo tyczy sie krojów czcionek.....
siemakuba
Poszukaj w dokumentacji i w plikach konfiguracyjnych FCK.
Da się to na pewno zrobić, podmieniając domyślny arkusz stylów odpowiedzialny za wygląd okna edycji na własny.

pozdr.
revyag
Znalezienie tego zajęło mi 30 sekund. Na przyszłość postaraj się najpierw poszukać.

http://wiki.fckeditor.net/Developer%27s_Gu...guration/Styles
ArminoTauruS
witam,

czy wie ktoś jak można zmienić rozmiar textarea w którym jest edytor? Generuję go przez js, nie php. Nie działa nadanie stylu (po wczytaniu do niego edytora, zmienia swoją wielkość).

Proszę o pomoc.
Rafal Filipek
Nie rozumiem, masz problem ze zmiana rozmiaru textarea przed tym jak znajdzie sie tam edytor ( czyli jak sie wczyta edytor to wszystko ma dobre rozmiary ? ) ?
ArminoTauruS
odwrotnie, zanim do pola wczyta się wdytor to jest dobrze. Gdy już się wczyta to się zmienia. Mam wąską stronę i przyciski zajmują więcej miejsca niż widoczna treść pola, chcę zmienić jego wysokość.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.