Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
slaw.omir
Proszę o ocene i uwagi co do tej strony co można by było zmienić,
zaznaczam że na grafice się nie znam, prosze też o zwrócenie uwagi czy strona jest poprawnie wykonana po względem kodu.
www.uspoleczny.strona.pl/
qlash
..czy jest poprawnie wykonana pod wzgledem kodu?

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...;doctype=Inline
slaw.omir
Już poprawione
możecie sprawdzić, ocenić i poradzić
Master Miko
Muszę przyznać odważne kolory... strona wygląda jak bakłażan...
nudny układ. Nic specjalnego.
Speedy
Strona nie absorbuje uwagi i wizualnie jest nieatrakcyjna, co zniechęca do zagłębiania się w treść.
Fallout
kolorystyka jakoś nie przypadła mi do gustu
top -> taki efekt można osiągnąć bez jpg tongue.gif
w księdze gości powinno wymagać chyba nicka? ale to kwestia gustu winksmiley.jpg
SHiP
Strona ogólnie słaba:
- kolory straszne
- naglowki w menu nie pasują
- ochydny top
-Prawe menu powinno być listą.
- zamiast w kazdym img pisac border="0" polecam w css
Kod
img {border:0}

-
  1. <span class="pierwsza">U</span>

Mozna zamieniac na odpowiedni parametr css(no zechyba tak bardzo dbasz o użytkowników ie)

Cytat(Fallout @ 6.12.2006, 09:18:41 ) *
top -> taki efekt można osiągnąć bez jpg tongue.gif

Mógłbyś wytłumaczyć w jaki sposób? Oczywiście można to uprościć rozkładając na kilka grafik, generując teksty w htmlu itp. ale tło pod topem to jakis dziwny gradient.
Pablo202
Popracuj nad kolorami:)Polecam czerń i na tej czerni zielone lub żółte napisy:)
Zajec
Zamiast namiętnie powtarzać
Kod
class="lewylink"
użyj lepiej
Kod
<ul class="lewelinki">
Kod
.lewelinki a { }
DeyV
pomijając słaba kolorystykę, chciałbym zwrócić uwagę na błędy raczej założeniowe.

1. Przestrzeń pozostawiona na artykuły jest zbyt wąska - wyglądają dziwnie i źle się czyta.
2. Na stronie głównej user nie jest pokierowany "za rączkę" co ma czytać dalej - nie każdy ma ochotę studiować menu główne strony.
3. Okładka książki wstawiona w ten sposób na wszystkich podstronach przeszkadza w czytaniu.
4. brak wsparcia usera w nawigacji po stronie - to samo co na stronie głównej - brak choćby strzałki "kolejny rozdział "
5. szerokość designu. To jest 800 px ? W dzisiejszych czasach?
6. E-mail. wrrr - jak ja nienawidzę sytuacji, gdy klikniecie na nieszkodliwie wyglądającą pozycję w menu, która sprawia wrażenie kierującej do podstrony kontakt, otwiera mi Outlooka - wydawało mi się jednak, że już od dobrych paru lat ludzi mi za często tego nie robią...
krzyszbi
witam
w sumie nie mam nic do dodania wszystko jest wyżej napisane mam bardzo podobne zdanie ale u ciebie pierwszy raz się z następującą konstrukcją spotkałem
  1. <form name="ocena" action="mailto:wkarpol@wp.pl?subject=Ocena książki Index" enctype="text/plain" method="post">
  2. Podaj Imię lub e-mail:<br>
  3. <input name="imie" size="15" type="text">
  4. <br>
  5. Czy sądzisz że autor w swej pracy naukowej
  6. ma rację?
  7. <table class="racja"><tbody><tr><td>
  8. Tak</td><td>
  9. <input name="Racja_autora" value="tak" type="radio">
  10. </td></tr><tr><td>
  11. Nie</td><td>
  12. <input name="Racja_autora" value="nie" type="radio">
  13. </td></tr></tbody></table>
  14. Twoje uwagi na temat książki:<br>
  15. <textarea cols="14" rows="3" name="Uwagi"></textarea>
  16. <input value="wyślij" name="przycisk" type="submit">
  17. <input value="kasuj" type="reset">
  18. </form>

próbowałeś chociaż wysłać za pomocą tego formularzyka jakąś informacje do siebie questionmark.gif
bo to moim zdaniem powinno wysłać maila ze strony a nie otworzyć program pocztowy na moim kompie

a poza tym nie <br> a <br /> i podobnie inputy smile.gif
jeszcze masz sporo do zrobienia

~po poście DeyV niżej
o patrz nie wiedziałem ale w sumie to po co robić jakieś pole tekstowe do formularza jeśli i tak po kliknięciu w przycisk wyślij i tak się otworzy nam program pocztowy
jak wypełnie i będę chciał wysłać jakieś spostrzeżenie a cos takiego mi wyskoczy to na pewno nie będzie mi się chciało ponownie tego pisać ale to tylko moje spostrzeżenia
DeyV
krzyszbi - jest to poprawna, choć koszmarnie nie zalecana składnia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.