znalazlem skrypt, ktory ma wysylac internetowe kartki i wysyla tylko odbiorca dostaje maila z domyslnego adresu. adres to nazwa firmy a ona rozni sie od adresu strony:
chcialbym zeby odbiorca dostawal maila z adresu np. kartki@nazwastrony.pl a teraz dostaje z nazwa firmy <nazwastrony@> probowalem cos kombinowac ale mi nie wychodzi prosze o wskazowki (wyczytalem ze trzeba zmienic plik php.ini ale nie moge tego zmieniac)
oto kod wysylajacy kartke:
<? function wyslijkartke($obrazek,$imienadawcy,$emailnadawcy,$imieodbiorcy,$emailodbiorcy,$wiadomosc) { $nazwapliku="wyslane/".$id1.".html"; $adresserwisu="http://www.nazwastrony.pl/"; $tresc=" $imienadawcy - $emailnadawcy wyslal dla Ciebie <A href="$adresserwisu$nazwapliku">kartke</A> aby ja zobaczyc kliknij <A href="$adresserwisu$nazwapliku">tutaj </A> lub skopiuj ten adres w przegladarke $adresserwisu$nazwapliku "; $naglowek="Content-Type: text/html; charset=windows-1250"; } ?>
probowalem w ostatnim wierszu wstawiac:
mail($emailodbiorcy, "Kartka internetowa", $tresc, $naglowek, "From: kartki@nazwastrony.pl"); ale nic to nie pomaga
chyba nikt mi nie pomoze!?