Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiego rejestratora domen?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
yaro
Witam
Chcę wykupić domene (pl), ale nie wiem u którego rejestratora. Znalazłem chyba najtańszą ofertę: http://rejestracjadomen.pl, ciekawe też są home.pl i nazwa.pl
Jednak nie wiem które wybrać.
Co sądzicie o tych firmach?
Może macie jakieś inne jeszcze?
acztery
a co to za różnica. płacisz raz i zawsze działa tak samo ... co do firmy polecam home.pl
chmolu
Ja mam domeny w nazwa.pl, az.pl i domena.cc. Do żadnego z nich nie mam zastrzeżeń.
eS...
Ja też mam w nazwa.pl, nie ma większych problemów a i obsługa miła biggrin.gif
ferr
Rowniez nazwa.pl.

Mysle, ze w kwestii rejestratorow domen nie ma wiekszego wyboru ze wzgledu na konkurencyjnosc - jak kazdemu, firmom zdarzaja sie czasem wpadki, jednak trzeba miec naprawde umiejetnosci (badz po prostu oszukiwac ludzi) by zrobic sobie zly PR w tej branzy winksmiley.jpg.

Ciekawym zjawiskiem sa niskie ceny rejestracji domen (rozne opcje typu 9zl, czy 1zl). Szkoda jednak, ze ich przedluzenie to juz bite 100zl w najczestszych przypadkach smile.gif.
neeon
nazwa pl , czyli jak wiekszość , nie ma problemów
szen
No to ja się wyłamie i powiem, że domene mam w rejestracjadomen.pl smile.gif domene kupiłem u nich 3 lata temu (teraz leci 4 rok). I do tej pory żadnych problemów. Nawet pomogli mi odzyskać login i hasło jak zapomniałem a maile @pf.pl zmieniły się na @epf.pl smile.gif
Ace
polecam az.pl, ostatnio z domeny.cc kompletnie rezygnuje, nie podoba mi sie ich podejscie do klienta. Na prozbe o kody auth-info otrzymalem zapytanie ze albo przedluze domene u nich i dostane te kody, albo wydadza mi takie kody za 80 brutto... SIC!! przeciez to ja jestem wlascicielem tej domeny jak oni moga takie warunki stawiac? chodzi o domene info, rejestrowac je bylo mozna za darmo, a teraz chcialem ja przeniesc do az.pl, bo oni oferuja platnosci karta kredytowa, czego domena.cc nie ofertuje (Mowili mi juz w 2005 roku ze wprowadza platnosci, a mamy juz 2007 i ich nie ma)
SHiP
Polecam az.pl, troche logowanie jest dziwne bo dostaje sie numerek a nie login ale poza tym jest świetnie. Płatnosc PayAll jest obslugiwana wiec z przelewami nie ma problemu, wystarczy kliknąc "OK" kilka razy i domena jest aktywna winksmiley.jpg
Al73
Ludzie, wiem kogo moge wam NIEPOLECAC... domeny.pl ! omijajcie ich szerokim lukiem. wlasnie borykam sie z nimi i transferem domeny *.com od nich do innego rejestratora. nie dosc ze maja po zakonczemiu promocji ceny z kosmosu, to jeszcze kaza sobie placic i to slono za wydanie kodow authinfo co inni rejestratorzy robia oczywiscie nieodplatnie. a slono to znaczy ni mniej ni wiecej tylko 99,00 pln +VAT. na dokladke termin wydania kodow to uwaga.... 7 dni roboczych! oni chyba dlubia te kody zapalkami w granicie bo innym rejestratorom zajmuje to od kilkunastu minut (np. eurodns.com) do kilku godzin (np. home.pl)
a to korespondencja z domeny.pl z panelu administracyjnego (zwroccie uwage ze co chwile pisze kto inny):
===================================================
Transfer domen - kod authinfo
Data utworzenia 2011-03-07 16:31:38
Status W trakcie realizacji
W sumie odpowiedzi 10
Data ostatniej wiadomości 2011-03-09 18:31:33
Treść zapytania:
Witam,
W zwiazku z planowanym przeniesieniem domen do innego rejestratora, prosze o podanie kodow authinfo domen
1) xxxxxxxxx.com
2) xxxxxxxx.net.pl
Z powazaniem
Xxxx
biuro@xxxxxxx.net.pl

Odpowiedź #1Piotr Madziar, 2011-03-07 17:05:51
Witam,
Dziękuję za wiadomość,
Widzę, że Pan kontaktował się z nami w tej sprawie telefonicznie. Bardzo proszę o informację jaką ofertę i od jakiej firmy otrzymał Pan za odnawianie domen domen. Na tej podstawie przygotujemy dla Pana indywidualną ofertę.
--
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Madziar
www.Domeny.pl
tel.: +48 12 296 36 63

Odpowiedź #2 xxxxx, 2011-03-08 10:08:51
Witam,
OVH
*.com Odnowienie 19.99PLN Netto
*.net.pl Odnowienie 35.00PLN Netto
wiem ze ovh ma "promocje" na *.com do 31.03 ale i tak nie sadze zeby zmienili ceny, ale na wszelki wypadek od razu mowie ze specjalnie nie szukajac:
http://domeny.interia.pl 40,00 netto
a jak sie poszuka... smile.gif

Odpowiedź #3 Magdalena Szumlas, 2011-03-08 10:53:16
Witam,
Chciałabym zaproponować Panu rabat 50% na odnowienie domen w naszej firmie. Proszę o informację czy ma zostać wystawiona stosowna faktura proforma.
--
Pozdrawiam serdecznie,
Magdalena Szumlas
www.Domeny.pl
fax: +48 12 395 33 65

Odpowiedź #4 xxxxx, 2011-03-08 13:18:03
niestety, dalej bedzie to drozej niz w ovh gdzie mam pozostale domeny. byc moze ze jakies kolejne... ale poki co to jednak poprosze o authinfo
1) xxxxxxxxxxxx.com
2) xxxxxxx.net.pl
Pozdrawiam

Odpowiedź #5 Magdalena Szumlas, 2011-03-08 13:51:31
Witam,
Chciałabym Pana poinformować, że rabat który przyznaliśmy jest maksymalnym rabatem na odnowienie domen w naszej firmie.
Pragnę poinformować, że w przypadku domeny .com transfer jest usługą płatną jej koszt to 99,00 zł/netto.
Jeżeli podtrzymuje Pan chęć przetransferowania domeny będziemy musieli wystawić stosowną fakturę proforma w celu wydania kodu authinfo.
Mam jednak nadzieję, że zdecyduje się Pan na odnowienie domen w naszej firmie.
--
Pozdrawiam serdecznie,
Magdalena Szumlas
www.Domeny.pl

Odpowiedź #6 xxxxxx, 2011-03-08 18:33:55
ile?!?!?! 99,00 netto?! No to przykro mi bardzo ale tym domeny.pl przybily sobie przyslowiowy gwozdz do trumny... to jest rozboj i czyste zlodziejstwo! Sprawdzilem u innych rejestratorow (m.in. OVH, Home.pl, Nazwa.pl i kilku innych) i kazdy byl zdziwiony ze DOTYCHCZASOWY rejestrator zada za kody authinfo i przeniesienie domeny *.com do innego rejestratora jakichkolwiek pieniedzy. Oplata jest pobierana (i to znacznie nizsza) przez nowego rejestratora na poczet kolejnego okresu rozliczeniowego domeny. Jesli stoja Panstwo na stanowisku ze nalezy sie Panstwu oplata za wydanie kodow authinfo to prosze wystawiac fakture, ale ja tego tak nie zostawie i jak bedzie trzeba to nawiaze w temecie takich praktyk korespondencje z icann.
W tej sytuacji raczej nie liczylbym na to ze kiedykolwiek wroce do domeny.pl, ani na to ze bede polecal Panstwa uslugi (raczej wrecz odwrotnie).

Odpowiedź #7 Bernadetta Pszenniak, 2011-03-09 08:43:35
Witam,
Faktura za rezygnację z usług została wystawiona i przesłana na Pana adres mail.
--
Pozdrawiam serdecznie,
Bernadetta Pszenniak
www.Domeny.pl

Odpowiedź #8 xxxxxxxx, 2011-03-09 10:04:30
Faktura proforma 123456_wxyz/WWW/12/2011 ZA WYDANIE KODOW AUTHINFO DOMENY xxxxxxxxxxxxxxx.com zostala zaplacona. Potwierdzenie w zalaczniku.
Wedlug panstwa jest to oplata wyszczegolniona w cenniku na stronie
http://domeny.pl/cennik-uslug-i-domen.html
pod nazwa "Transfer domeny globalnej z DOMENY.PL sp. z o.o. do innego rejestratora 99,00 zł"
i TAKIEJ NAZWY USLUGI OCZEKUJE NA FAKTURZE wraz z nazwa domeny ktorej dotyczy czyli xxxxxxxxxxxxx.com
Oczekuje natychmiastowego wydania kodow authinfo domen:
1) xxxxxxxxxxxxxx.com
2) xxxxxxxx.net.pl
Poprosilem o ich wydanie 2011-03-07 16:31:38 i do tej pory nie zostaly mi wydane
ZEGNAM
Załączone pliki: transferout_xxxxxxxxxxx.com.pdf

Odpowiedź #9 Bernadetta Pszenniak, 2011-03-09 13:15:55
Witam,
Dziękujemy za potwierdzenie wpłaty. Na Pański adres email zdeklarowany jako kontaktowy został wysłany wniosek autoryzacyjny, który należy odesłać do nas wraz z dokumentami firmowymi. Po weryfikacji przesłanych dokumentów oraz poprawnie wypełnionego podania ( wraz z podpisem reprezentanta firmy oraz pieczęcią) zlecenie wydania kodów authinfo zostanie przyjęte do realizacji. Informuję, iż procedura wydania kodów authinfo trwa do 7 dni roboczych.
Faktury generowane są automatycznie, z tego też powodu nie mamy możliwości zmiany nazwy płatności na fakturze.
--
Pozdrawiam serdecznie,
Bernadetta Pszenniak
www.Domeny.pl

Odpowiedź #10 xxxxxx, 2011-03-09 18:31:34
gratuluje sprawnego przeplywu informacji... mail z wnioskami i dokumentami zostal wyslany o g.12:24, o 12:52 otrzymalem odpowiedz ze wniosek dotyczacy domeny xxxxxxxxxxxxxxx.com cyt."zostanie przekazane po odnotowaniu przez nas wpłaty za transfer out dla tej doemny, w celu przyspieszenia realizacji można przesłać do nas potwierdzenie dokonania wpłaty" ktore to potwierdzenie zostalo przeslane poprzez niniejszy panel o g.10:04.
naprawde sprawnosc komunikacyjna godna pozazdroszczenia. a procedury wydania kodow authinfo trwajace 7 dni roboczych to poprostu smiech na sali... prawdziwym rejestratorom zajmuje to kilkanascie minut BEZ ZADNYCH OPLAT! za tak zbojecka kwote to powinien te kody kurier tego samego dnia w zlotej szkatulce przywiezc.
===================================================

tak wiec szczerze nie polecam uslug firmy domeny.pl !
r4nd4ll
masternet.pl.
Bez promocji, ale ceny delikatnie mówiąc konkurencyjne..
Na chwilę obecną mam u nich kilka domen regionalnych, w przyszłości planuje przenieść plki od innego rejestratora - nie widzę sensu płacić ponad 100zł za przedłużenie, skoro mogę 55,35 (brutto).
Ciężko się do nich dodzwonić, lekko opóźnione odpowiedzi na maile, ale mimo tego cena mnie przekonała.
kilab
Jeśli chodzi o domeny to na OVH jest podobnie. Przedłużenie ok. 50 zł, bez promocji pierwszy rok tyle samo. Ostatnio nawet promocje jakieś były więc taniej można było nazamawiać. Sam od dłuższego czasu zamawiam tylko u nich i kieruję na zewnętrzne serwery. Żadnych problemów z domenami w tej firmie nie doświadczyłem, czego nie mogę powiedzieć o np. zwykłym hostingu smile.gif
Hekko
acztery, Jasne, że płacisz raz. Tylko po co płacić 2 razy tyle co u innych wink.gif Dlatego można wybrać tańszego rejestratora.
torky
Jest różnica i to ogromna. Z tego co pamiętam, najtaniej w perspektywie 3 lat wychodzi OVH.
rcdcd
nazwa.pl to jeden z popularniejszych i drozszych "operatorow"
Al73
w Polsce jest 3 autoryzowanych przez ICANN rejestratorow (przynajmniej jak chodzi o domeny *.com bo to mnie interesowalo), az.pl, home.pl i NetArt czyli nazwa.pl . reszta to posrednicy. co do oferty to reszta domen dawno przeniesiona do OVH (francuzi, autoryzacja ICANN) bo tak wychodzilo najkorzystniej i bezpieczniej.
KuGu.pl
OVH najlepiej... w sumie z każdym kto rejestrował domeny chwalił sobie tą firmę

Tylko ten ich pokręcony Panel ;/
aleo
Polecam masternet, albo dropped. Unikaj naciągaczy z cal.pl!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.