grzana12
6.02.2007, 10:53:50
Witam!
Proszę o ocenę oraz o jakieś propozycje zmian. Moim zdaniem należy coś zmienić, ale niebardzo wiem co.
http://www.kominiarz.kartuzy.pl
czachor
6.02.2007, 11:03:58
Ogólnie mi się nie podoba, times new roman nie nadaje się do sieci, znowu irytujące i łatwe do obejścia zabezpieczenia przed klikaniem prawym klawiszem myszki, brzydkie obramowania ramek, nieciekawa kolorystyka. Strona trochę jak z lat 90-ych. Słabo.
grzana12
6.02.2007, 11:08:29
Zabezpieczenie usunąłem.
Mógłbyć podsunąć jakiś pomysł odnośnie kolorystyki.
Wykrywacz
6.02.2007, 12:46:42
Przejżyj sobie np. ten serwis jest tam pełno darmowych tamplatów
http://www.templatesbox.com/templates.htmproponuje zaczerpnąć pomysłu użyć czegoś . Nie koniecznie 1 szablon to wyjście, ja często jeżeli używam gotowców to składam 1 z 3-4, a bo gdzieś jest ładniejszy guzik albo coś.
Jeżeli niewiesz czym psd otworzyć. To proponuje Gimp, albo pociągnij sobie triala np. photoshopy alby fireworks, tyle że pamiętaj że to triale do zastosowań niekomercyjny
Speedy
6.02.2007, 13:22:55
Cytat(grzana12 @ 6.02.2007, 11:08:29 )

Mógłbyć podsunąć jakiś pomysł odnośnie kolorystyki.
Jeśli strona jest o kominiarzach, to dla mnie oczywistą będzie grafika z elementami czerni

.
Cytat
times new roman nie nadaje się do sieci
Nadaje się, tylko trzeba umieć go odpowiednio wkomponować.
grzana12
6.02.2007, 17:52:58
Cytat(Wykrywacz @ 6.02.2007, 12:46:42 )

Przejżyj sobie np. ten serwis jest tam pełno darmowych tamplatów
http://www.templatesbox.com/templates.htmWielkie dzięki za ten link. Znalazłem tam kilka ciekawych szablonów. Wykorzystam je aby coś zmienić.
Pilsener
7.02.2007, 08:39:29
I nie zpomnij poczytać o XHTML'u, co CI z grafiki jak nie będziesz jej miał czym okodować?
Kisiol_Ent
12.02.2007, 18:41:48
Kominiaże to lewusy, nikomu juz sa niepotrzebni a jak sie niemyle trzeba raz na jakis cxzas
takiemu kominiarzowi zabulic za "przeglad"..
-------
edit.
totalny brak kultury i dobrego wychowania - zasłużyłeś sobie na bonusa
revyag
grzana12
13.02.2007, 09:12:38
Kolego czy to nie
P.S.
Widzę, że się bardzo orientujesz w tych sprawach. A czy wiesz może po co te przeglądy? Jeśli nie to informuję Cię -> po to aby nie było tego co i tak się dzieje, czyli samowoli budowlanej a w wyniku pożary kominowe i zaczadzenia, co przyczynia się do śmierci ludzi. Być może masz uraz to jednego z nich, ale nie musisz obrażać od razu wszystkich.
maryaan
13.02.2007, 11:48:43
1 lezy optymalizacja grafiki, to czarno-biale zdjecie na pierwszej stronie wazy 337.36 KB !
2 po co wladowales ankiete razem z naglowkami strony (drugi raz) ? wystarczy sama forma w tabelce
3 przeformatuj linki, np podkreslenie wywal albo podkreslenie zeby sie pojawialo dpiero po najechaniu na link, bedzie bardziej czytelnie
4 przeformatuj "zlote mysli" po prawej stronie bo ciezko sie czyta po jednym wyrazie z gory na dol, zrob np losowe wyswietlanie jednego z tekstow.
Zajec
13.02.2007, 12:37:43
Ugh, tragedia.
1) Tło się psuje przy większej rozdzielczości. U mnie po pewnym miejscu zaczyna się powtarzać i następuje przeskok z białego na niebieski
2) Latający w lewo i prawo tekst rozpraszający mnie przy czytaniu
3) Potwórzone menu... po co? Dla zamieszania?
4) 385 pikseli zajmuje cały top i górne menu. Trochę za dużo moim zdaniem
5) Ankieta: odpowiedzi nie są obok guziczka do zaznaczania - utrudnia wybranie odpowiedzi
6) Strona korzysta z tabeli do stworzenia szkieletu. Takie coś jest nieoptymalne i od wielu lat istnieją lepsze rozwiązania!
7) Stronie niepotrzebnie wykorzystuje JS do menu. Wystarczyłoby zrobić a{display:block;} zamiast kolorować komórki tabeli
8) Co to jest cursor:hand? Wg specyfikacji takie coś nie istnieje.
9) W połowie kodu strony... zaczyna się nowa strona!!! Od nowa doctype, html itd.
10) Przestarzałe znaczniki: center, font
11) Polskie litery zakodowane jako encje. Po choinkę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.