to moja pierwsza stycznosc z php, dlatego przepraszam jezeli cos glupiego napisalem,
sciagnalem sobie skrypt (podobno php chociaz wyglada na wklejony do html) i potrzbuje zrobic logowanie do strony w html (logowanie ma byc w php) i ten skrypt mi nie dziala (nawet po usunieciu "<br> " ktore wydawaly mi sie zbyteczne) prosze bardzo o pomoc, bo skrypt ten bardzo jest mi potrzebny
Skrypt loguje użytkownika i powiadamia o tym fakcie administratora na podany email załączając dane użytkownika i czas logowania.
<!doctype html public "-//w3c//dtd html 4.0 transitional//en"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> <meta name="Author" content="james"> <meta name="GENERATOR" content="Mozilla/4.75 [en] (Win98; U) [Netscape]"> <title>secure</title> </head> <body> <? //tutaj powinno byc chyba "<?" <br> if(($PHP_AUTH_USER == "james") AND ($PHP_AUTH_PW == "smith")) <br> { <br> $username = "James Smith"; <br> $email = "james_smith73@yahoo.com"; <br> $mailsubject = "$PHP_AUTH_USER has logged in "; <br> $Fromname = "James Smith"; <br> $Fromaddress = "James Smith"; <br> <br> $time=$today; <br> $msg = "This is to inform System Administrator That $PHP_AUTH_USER had logged in with $PHP_AUTH_PW as password on $x1 "; <br> ".$Fromname." <".$Fromaddress.">nContent-Type: text/html; charset=iso-8859-1")) <br> { <br> } <br> else <br> { <br> } <br> } <br> else <br> { Only""); "); <br> } <br> ?> <br> <br> <br> </body> </html> </body> </html>
----------------------
Jeśli chcemy dać kod na forum umieszczamy go
w odpowiednich tagach BB Code, tym
razem poprawiłem, ale na przyszłość proszę
się do tego stosować.
---
~strife