Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [javascript] Menu rozwijane pomoc.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robert-0627
http://kurshtml.boo.pl/skrypty/skrypt,menu_rozwijane.html za pomocą tego zrobiłem menu rozwijane .
2 pytania :
1.Jak zrobić aby po kliknięciu na npNagłowek 1 element 1.1 1.2 i 1.3 pojawiały się pod nim a nie tak lekko z prawej strony.To samo z nagłowek 2 i 3.
2.Jak zrobić ,że jest tabela w której jest nagłowek 1 2 wiersz nagłowek2 3 wiersz nagłowek3.Wszystko w tabeli w osobnych wierszach.I teraz kiedy klikne np na nagłowek 1 to element.1.1 itd pojawią mi się równierz w tabeli .Proszę o pomoc.
JaRoPHP
Cytat(robert-0627 @ 18.03.2007, 17:49:07 ) *
1.Jak zrobić aby po kliknięciu na npNagłowek 1 element 1.1 1.2 i 1.3 pojawiały się pod nim a nie tak lekko z prawej strony.To samo z nagłowek 2 i 3.

W kursie tym jest napisane:
Cytat
Wymagana wiedza:
- Listy definicyjne <dl>...</dl>
- Podstawy stylów CSS
Odsyłam do przydatnych informacji:
- HTML <dl> tag,
- CSS: BOX model (interesujące dla Ciebie: margin, padding)

Cytat
2.Jak zrobić ,że jest tabela w której jest nagłowek 1 2 wiersz nagłowek2 3 wiersz nagłowek3.Wszystko w tabeli w osobnych wierszach.I teraz kiedy klikne np na nagłowek 1 to element.1.1 itd pojawią mi się równierz w tabeli
Nie rozumiem... Gdzie jest element.1.1 na początku?
robert-0627
Do nagłowka 1 są przypisane 3 elementy które pojawiają sie po kliknięciu.Elemen 1.1 Elemen 1.2 i element 1.3.

Dziękuje za podanie stron jednak ja nie wiem jak mam to zastosować worriedsmiley.gif Coś tam jest napisane tylko że nei wiem gdzie co wstawić żeby tak siezrobiło;/.Tak samo się nie dowiedziałem zabardzo jak przenieść te elementy pod Nagłowek a nie żeby były z boku.?
JaRoPHP
Cytat(robert-0627 @ 18.03.2007, 20:51:40 ) *
Tak samo się nie dowiedziałem zabardzo jak przenieść te elementy pod Nagłowek a nie żeby były z boku.?
Nie dowiedziałeś się, bo nie przeczytałeś.

1. <style type="text/css">
  2. dd {
  3. margin-left: 0;
  4. }
robert-0627
Podali jak zrobić odsyłacz al enie powiedzieli gdzie wstawić scieżkę do pliku ktoś może pomóc?
  1. <?php
  2. <a href="java script:void(0)">Treść nagłówka</a>.
  3. ?>

Wstawiłem w php bo nie widze tutaj java.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.