Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: obsługa czytnika kodów kreskowych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zleek
Witam
Czy ktoś z forumowiczów spotkał się może z jakimiś rozwiązaniami, skryptami, które dawałyby taka możliwość? Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki lub źródła informacji, ponieważ nie trafiłem jak na razie na nic godnego uwagi.
sf
Jak się nie myle to wystarczy odbierać dane poprzez fsockopen.
kossa
Napisz co chcesz zrobić bo czytnik wpisuje ciąg znaków i zwykle (zależy od modelu) "wciska" enter (to pik!) smile.gif

Jeśli masz formularz na WWW, bo domyślam się że chodzi o progam w php skoro tutaj piszesz to wystarczy że postawisz kursor na input type=text i czytnikiem dokonasz wpisania np. kodu EAN a co dalej to za mało napisałeś ale to już proste bo masz dane w formularzu.

Sterowników do czytnika w php nie napiszesz smile.gif ale one zwykle działają jak klawiatura.

Łukasz
zleek
Cytat(kossa @ 27.03.2007, 16:08:42 ) *
Napisz co chcesz zrobić bo czytnik wpisuje ciąg znaków i zwykle (zależy od modelu) "wciska" enter (to pik!) smile.gif

Jeśli masz formularz na WWW, bo domyślam się że chodzi o progam w php skoro tutaj piszesz to wystarczy że postawisz kursor na input type=text i czytnikiem dokonasz wpisania np. kodu EAN a co dalej to za mało napisałeś ale to już proste bo masz dane w formularzu.

No właśnie nie miałem nigdy nie miałem do czynienia z czytnikiem kodów kreskowych, a chciałbym zrobić aplikację, dzięki której sczytywałbym dane za pomocą czytnika i wstawiał je do formularza.

Aby nie przeciągać więc niepotrzebnie wątku zapytam - aby się upewnić. Gdy ustawie focus na dowolne pole tekstowe input i odczytam jakiś kod, to dane odczytane przez czytnik zostaną wstawione w to pole??
kossa
Cytat
Gdy ustawie focus na dowolne pole tekstowe input i odczytam jakiś kod, to dane odczytane przez czytnik zostaną wstawione w to pole??

Tak.

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.