Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Replikacja i synchronizacja
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
new_user
Witam

Mam aplikacje któa wykorzystuje baze PostgreSQL jest ona tak skonfigurowana, że bazqa produkcyjna replikuje się z bazą testową (backupową). Replikacja zrealizowana jest przez mechanizm “WAL log shipping” jednak nie znam tego mechanizmu i niestety mam problem.
Jakiś czas temu serwer replikowany zatrzymal sie a powodem zatrzymania sie serwera byl brak miejsca na dysku. Z tego co mi wiadomo wymagana jest pelna synchronizacja serwera replikowanego z produkcyjnym i wznowienie replikacji czyli serwera backup z serwerem produkcyjnem. Jednaknie wiem jak to zrobić
mam coś takiego http://www.postgresql.org/docs/8.2/static/warm-standby.html ale tu jakoś nie mogę sobie poradzić możę ma ktoś jakiś opis po polsku lub może ktoś wie jak się zreplikować w drugą stronę?
rashid
Zatrzymaj baze produkcyjna, zrob dumpa, odtworz go na testowym, uruchom baze testowa, uruchom baze produkcyjna. Od tego czasu mozesz synchronizowac po staremu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.