Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem ze znakami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kadm
Witam, mam problem ze znakami w swoim systemie dodawania newsów. Korzystam z fusionnews 3.8.0 i obecnie zmieniam język z angielskiego na Polskie. Do pełni szczęścia pozostało zmienić znaki Polskie, które jak dotąd poprawnie nie są wyświetlane.

A mianowicie newsy na stronie głównej są w wersji skróconej - a przekierowanie obok prowadzi do wersji pełnej. W wersji skróconej znaki typu : "ą, ż czy "ó" są zamieniane na "?" - natomiast w wersji pełnej wszystko gra.

Próbowałem wklejać odpowiednie meta, ale nic to nie dało - może ma ktoś pomysł ?

Dołączam zdjęcia strony ze skróconymi newsami oraz źródła pliku static_news.html ( w nim są zapisane wszystkie napisane i opublikowane newsy ) :

lopez86
Nie wiem co to za błąd ale czy nie lepiej byłoby na szybko napisać swój własny system newsów ?
mateekk
wiesz co zrób... weź skopiuj całość do nowego pliku... tez takie cos mialem i mi pomogło...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.