Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pętla for
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Skr3czu
Witam,

Mam taki taki problem z pętlą for. Otóż pętla ta nie zwraca mi w pełni pierwszej linii z pliku tekstowego:
[code]
koza,http://koza.pl,8786370,Strona do dupy! Nic na niej nie ma!
hkmjhvb script:void(0)" onMouseOver="overlib('<center><?=$row[3]; ?></center>', CAPTION, '<center><B>Treśc wpisu</B></center>', FGCOLOR, '#FBFBFB', BGCOLOR, '#000080', TEXTCOLOR, '#000000', CAPTIONSIZE, 2, BORDER, 2, TEXTSIZE, 1, STATUS, 'Dymek z nagłówkiem')" onMouseOut="nd();">Treść wpisu</a>
<br><a href="panel.php?q=mod_ksiega/zarzadzaj&usun=<?=$i; ?>">Usuń ten wpis</a><br><br><br>
<?
}
}
else
{
unset($baza[$usun]);
file_put_contents($plik, implode('', $baza));
}

?>[/php]

I po pierwszym wykonaniu się pętli tablica $row[3] nie zwraca mi żadnych danych. Wszystkie pozostałe tak oraz w kolejnych wykoananiach pętli zwracana jest prawidłowo ta tablica.

Proszę o pomoc
Daimos
moze dlatego ze zapomniales wogole napisac petle for? przynajmniej ja jej nie widze winksmiley.jpg
jarmiar
jest taki kod
  1. <?
  2. $plik = "../ksiega/baza.php";
  3. $baza = file($plik);
  4. $usun = $_GET['usun'];
  5. if(empty($usun))
  6.  {
  7.  for($i=0; $i<count($baza); $i++)
  8.  {
  9.  $row = explode(",", $baza[$i]);
  10.  ?>
  11.  Nick: <?=$row[0]; ?><br>GG: <?=$row[2]; ?><br><a href="java script:void(0)" onMouseOver="overlib('<center><?=$row[3]; ?></center>', CAPTION, '<center><B>Treśc wpisu</B></center>', FGCOLOR, '#FBFBFB', BGCOLOR, '#000080', TEXTCOLOR, '#000000', CAPTIONSIZE, 2, BORDER, 2, TEXTSIZE, 1, STATUS, 'Dymek z nagłówkiem')" onMouseOut="nd();">Treść wpisu</a>
  12.  <br><a href="panel.php?q=mod_ksiega/zarzadzaj&usun=<?=$i; ?>">Usuń ten wpis</a><br><br><br>
  13.  <?
  14.  }
  15.  }
  16.  else
  17.  {
  18.  unset($baza[$usun]);
  19.  file_put_contents($plik, implode('', $baza));
  20.  }
  21. ?>
qwaq
Cytat(jarmiar @ 12.07.2007, 16:18:57 ) *
<?
Nick: <?=$row[0]; ?><br>GG: <?=$row[2]; ?>
<br><a href="java script:void(0)" onMouseOver="overlib('<center>
<?=$row[3]; ?></center>', CAPTION, '<center><B>Treśc wpisu</B></center>', FGCOLOR, '#FBFBFB', BGCOLOR, '#000080', TEXTCOLOR, '#000000', 
CAPTIONSIZE, 2, BORDER, 2, TEXTSIZE, 1, STATUS, 'Dymek z nagłówkiem')" 
onMouseOut="nd();">Treść wpisu</a>

tak z ciekawości zapytam bo moze sie nie znam ale co robią te pogrubione przezemnie fragmenty?
jarmiar
wyświetlają podzielone dane za pomocą explode z pliku tekstowego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.