atomp3
25.07.2007, 10:38:41
Witam
Przymierz sie do formularza, ktory bedzie podzielony na klika czesci. Jak najlepiej przesylac dane z poprzednich stron?
- pole hidden?
- sesja?
- moze jakas funkcja?
a do tego uzywam smarty wiec pole hidden troche komplikuje
Dzieki za podpowiedz
thornag
25.07.2007, 10:44:55
Nie rozumiem dlaczego uzycie hidden w smarty mialoby cokolwiek komplikowac.
Mnie sie wydaje ze to troche zalezy od formularza, aczkolwiek najpopularniejsze rozwiazanie to wlasnie sesja.
BTW sprobuj poszukac Pear::QuickForm on tam ma obsluge wielostronnicowych formularzy tzw 'wizard' osobiscie klasy nie lubie ale moze Tobie przypadnie do gustu.
atomp3
25.07.2007, 10:49:19
no wlasnie ja tez nie lubie pear czy mozesz podac przyklad jak zrobic taki formularz wraz z smartym uzywajac sesji?
thornag
25.07.2007, 10:51:11
O_o nie jestem pewien czy zrozumialem poprawnie pytanie.
No normalny formularz z tym ze wyniki zamiast np do bazy zapisujesz w sesji i zamiast potwierdzenia wyslania wyswietlasz nastepna strone. To po porstu kilka zwyklych formularzy pod rzad z ta roznica ze ostatni w kolejce finalizuje to wszystko i zapisuje np w bazie.
kosmowariat
25.07.2007, 13:05:24
zależy jakie dane (ile) chcesz przesyłać. sesja jest chyba wygodniejsza przy większej liczbie zmiennych. hidden też nie jest zły tylko trzeba uważąć na przypisywanie zmiennych no i sporo obrabiania więc raczej sugeruję i tak sesję
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.