Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić forum?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Qrzysio
Witam.

Szukam, szukam i znaleźć nie mogę. Otóć chciałbym mieć na swojej stronie forum phpbb tylko z jedną kategorią ale w ten sposób aby od razu forum uruchamiało tę kategorię... Chodzi mi dokładnie o coś takiego jak na stronie www.windows.home.pl/forum
Luke
Witam,

http://www.phpbb.com/

Tam znajdziesz dokumentacje i forum...
Qrzysio
hmm jest jeszcze www.phpbb.pl - opficjalna polska strona tego projektu i tam napisałem na forum posta nistety nikt mi nie odpowiedział. Myślałem że może tutaj znajde poradę bo na www.phpbb.com i www.phpbb.pl już byłem.
POLVIP
dosyc czesto zdarza sie ze teraz twoj administartor moze miec dostep Power Tools (zobacz screen-shoot) zainstalowane na server. Z jednym nacisnienciem przycisku mozesz cale forum zainstalowac.

Jesli placisz za miejsce na server - moze jest czas aby zasugerowac ze chcesz cos wiecej niz tylko kalalek na dysku?
essey
Cytat
dostep do Power Tools

A powiedz mi skad to wziac?
hub3rt
Cytat
dosyc czesto zdarza sie ze teraz twoj administartor moze miec dostep Power Tools

Co masz na mysli?
essey
"POLVIP" zamiescil screena jakiegos Power Tools (program czy skrypt nie wiem) i pytanie z mojej strony skad to moge, mozna sciagnac?
Qrzysio
No to się zaczyna off-topic.... Ja bym prosił aby mi ktoś polecił jakiś fajny skrypt forum bez funkcji multi-forums
gosciu
Jest to wykonalne na phpBB poprzez proste przekierowanie bezposrednio do kategori, jednak jako samo forum polecam IBP (Invision).
essey
Cytat
"POLVIP" zamiescil screena jakiegos Power Tools (program czy skrypt nie wiem) i pytanie z mojej strony skad to moge, mozna sciagnac?

ok juz nie musisz, juz tez to mam - u ciebie tongue.gif
maka
a ja chcialem sobie zrobic forum ale bez nie phpbb albo moze byc tez z ale ja sie na znam wiem ze nie mam na serwere obslugi sql jak to moge zrobic ?
yakuz
bardzo prosto jak niemasz bazy MySQL a masz serwer z php to zgłos sie do mnie ja ci podpowiem biggrin.gif gg: 2023370
AZAZELLO
Cytat
No to się zaczyna off-topic.... Ja bym prosił aby mi ktoś polecił jakiś fajny skrypt forum bez funkcji multi-forums

www.przemo.org./phpBB2

to jest phpbb odpowiednio zmodyfikowane ,możesz sobie sam zadecydowac w jakiej formie ma być forum,

mamnadzieje ze o to ci chodziło
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.