Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Wyświetlanie obrazka w onClick
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Adrian1207
Oto problem:
Napisałem skrypt uploadowania zdjęć na serwer i po wypełnieniu formularza wysyłanie chwilę trwa, i chciałem aby po kliknięciu "Wyślij" w miejscu tego przycisku pojawił się obrazek animowany ładowania. Obrazek wrzuciłem na serwer, ale nie wiem jak ustawić onclick albo onsubmit żeby pokazywał się on. Proszę o pomoc, js nie znam więc proszę o całe kody smile.gif

Oto kod formularza:
  1. <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
  2. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <p>
  4. Wyslij:
  5. <input onchange="document.getElementById( 'changeMe' ).type=this.value" type="radio" value="file" name="typ" id="plik" checked="checked">
  6. Plik
  7. <input onchange="document.getElementById( 'changeMe' ).type=this.value" type="radio" value="text" name="typ" id="url">
  8. Url</p>
  9. <p>
  10. Zdjęcie prywatne: <INPUT type="checkbox" name="priv"/><br />
  11. <input type="file" id="changeMe" name="zdjecie" />
  12. <input type="submit" value="Wyślij !"/></p>
  13. </form>
Sebastian003
Mi by sie to tez przydało ktos wie moze jak to rozwiązać ?
skowron-line
@Adrian1207 no ale ty nie masz ustawionej akcji na przycisk, wiec niewiem dlaczego sie dziwisz ze nie dziala
Adrian1207
Nie jest ustawiona bo nie wiedziałem jak ustawić. Właśnie o to pytam smile.gif. To jest tylko kod formularza bez tego onClick.
skowron-line
Cytat(Adrian1207 @ 5.08.2007, 21:38:27 ) *
Nie jest ustawiona bo nie wiedziałem jak ustawić. Właśnie o to pytam smile.gif. To jest tylko kod formularza bez tego onClick.

No zaraz padne a onchange to skad wiedziales jak ustawic??
Cytat
<input onchange="document.getElementById( 'changeMe' ).type=this.value" type="radio" value="text" name="typ" id="url">

to chyba onclick podobnie sie ustawia
Kod
<input type="submit" name="submit" onclick="akcja();">
Adrian1207
Onchange pytałem w innym temacie i mi pomogliście smile.gif

Tylko jaka ta akcja w onClick?
skowron-line
innerHTML
jest to zmiana wartosci w elemencie np. div
Adrian1207
Dzięki, udało mi się to już zrobić smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.