Earth
8.08.2007, 12:56:20
Czy da się jakoś uruchomić MySQL 4.1 i 5 na jednym serwerze. Wszystkie strony u mnie działają na MySQL 5, ale niestety mam potrzebę teraz uruchomienia pewnej strony, która działa jedynie z wersją 4.1
Cezar708
8.08.2007, 13:05:40
da się po prostu zainstaluj oba serwery i ustaw różne porty dla tych serwerów i potem łącz się z użyciem portów
Earth
8.08.2007, 13:59:24
To jest pomysł, tylko nie wiem jak serwerom zmienia się porty. Lece szukać w plikach konfiguracyjnych najpierw.Przez repozytoria niestety nie da się wgrać server-mysql-4.1 instaluje tak naprawdę tylko jakieś pliki w doc.Teraz próbuje coś znieść na temat mysqld_multiTo nie takie proste. Z repo baza 4.1 nie działa, ponieważ jest to wersja:mysql database server (transitional package)Czyli musze wykasować wszystkie pakiety z mysql.Ściągnąć pakiety do komplikacji i zainstalować.A jak później porty zmienić i w czym można wykorzystać mysqld_multi?PS: Jak zrobić kopię baz, w których katalogach można je znaleźć, nie chce wykorzystywać mysqldump.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.