Zaczalem pisac skrypt do uploadu do 4 plikow za jednym razem jednak ciagle gdzies lape problemy - i przestaje mi to wogole sie podobac jak ten skrypt wyglada - znalazlem na google skrypt i zaczalem go dostosowywac do swoich potrzeb jednak cos kiepsko to idzie ;/
plik upload.php wyglada nastepujaco:
dalsza czesc tego pliku to upload 4 plikow do okreslonej lokalizacji :
<?php $path1= "../offer_img/images/".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][0]; $path2= "../offer_img/images/".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][1]; $path3= "../offer_img/images/".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][2]; $path4= "../offer_img/images/".$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][3]; $filename1=$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][0]; $filename2=$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][1]; $filename3=$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][2]; $filename4=$HTTP_POST_FILES['ufile']['name'][3]; ?>
jak widzicie wyzej juz to zaczyna zle wygladac ;/
chociazby dla tego ze nie mam pojecia jak moge zmienic nazwe uploadowanego pliku myslalem zastosowac cos w stylu :
tylko po to zeby miec unikatowe nazwy plikow
<?php ?>
- do tego zrobic chialem ustawic usuwanie plikow z servera ;/ i znowu sie zacielo troche ;/
uzylem unlink() tym razem
<?php ?>
dziala ok - jak tylko mam 4 pliki zaladowane ;/
Moze ktos mi dac jakies wskazowki jak moge swoje zadanie dokonczyc prawidlowo ;/