mam plik xml:
<?xml version='1.0' encoding='iso-8859-2'?><kraje> <k> <nk>Poland</nk> <kk>pl</kk> <ok>1001.00</ok> <dk>501.00</dk> </k> <k> <nk>Slovakia</nk> <kk>sk</kk> <ok>1002.00</ok> <dk>502.00</dk> </k></kraje>
mam w php taki skrypt:
<?php$dane = file_get_contents(\"plik.xml\");$parser = xml_parser_create();xml_parser_set_option($parser, XML_OPTION_CASE_FOLDING, 0);xml_parser_set_option($parser, XML_OPTION_SKIP_WHITE, 1);xml_parse_into_struct($parser, $dane, $struktura);xml_parser_free($parser); foreach ($struktura as $klucz => $wartosc) { if ($wartosc[\"type\"]==\"open\" or $wartosc[\"type\"]==\"complete\") { if ($zamykajacy==$wartosc[\"tag\"]) { eval('$nr = count($t'.$drzewo.'[\"'.$wartosc[\"tag\"].'\"]);'); } else $nr=0; $drzewo .= '[\"'.$wartosc[\"tag\"].'\"]['.$nr.']'; } if ($wartosc[\"type\"]==\"complete\") { // echo '$t'.$drzewo.'=\"'.$wartosc[\"value\"].'\";'.\"<br />\"; eval('$t'.$drzewo.'=\"'.$wartosc[\"value\"].'\";'); } if ($wartosc[\"type\"]==\"close\" or $wartosc[\"type\"]==\"complete\") { $drzewo = substr($drzewo,0,strrpos($drzewo,\"[\")); $drzewo = substr($drzewo,0,strrpos($drzewo,\"[\")); $zamykajacy = $wartosc[\"tag\"]; }} echo \"<pre>\";print_r($t);echo \"</pre>\";?>
robi mi sie tabelka i teraz jak sie odwołam do niej poprzez:
<?php$nazwa_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][0][\"nk\"][0];$kod_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][0][\"kk\"][0];$obrot_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][0][\"ok\"][0];$dystrybutor_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][0][\"dk\"][0];echo\"nazwa: <b>$nazwa_new</b> | kod: <b>$kod_new</b> | obrót: <b>$obrot_new</b> | ilość dystrybutorów: <b>$dystrybutor_new</b> |\";?>
to mi wszystko działa

jak zrobie sobie pętlę:
<?phpfor($i=1;$i<250;$i++){ $nazwa_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][$i][\"nk\"][0]; $kod_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][$i][\"kk\"][0]; $obrot_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][$i][\"ok\"][0]; $dystrybutor_new=$t[\"kraje\"][0][\"k\"][$i][\"dk\"][0]; echo\"\"; print (\"<br>nazwa: <b>$nazwa_new</b> | kod: <b>$kod_new</b> | obrót: <b>$obrot_new</b> | ilość dystrybutorów: <b>$dystrybutor_new</b> |\");}?>
też mi działa ale nie chce jechać w pętli na stałe z ilością bo xml sie mi zmienia co do ilości - ktoś wie jak można zrobić to w
<?phpforeach(){}?>
no ale już głowiłem sie nad tym foreach() i chodzi mi o to zeby wywlekało mi takie dane jak sobie ręcznie wywołuje czytałem o tej pętli ale nie bardzo umiem to zastosować

ktoś może mi pomóc ?