mam problem z pewnym fragmentem kodu w sklepie internetowym.
A mianowicie, fragment dotyczy form transportu ( poczta polska, dhl itp.)
Wszystkie formy transportu wgrywane są z bazy za pomocą pętli:
<?php {foreach from=$formyTransportu item=t name=loop} <tr> <td colspan='4' style='background-color: #fff; text-align: left;'> {if $smarty.foreach.loop.first} <input checked='checked' type='radio' name='idTransport' value='{$t.IdFormaOdbioru}' id='transport{$t.IdFormaOdbioru}' /> {else} <input type='radio' name='idTransport' value='{$t.IdFormaOdbioru}' id='transport{$t.IdFormaOdbioru}' /> {/if} <label for='transport{$t.IdFormaOdbioru}'>{$t.Nazwa} - {$t.Cena|string_format:"%.2f"} PLN</label> <p style='padding-left:25px;'> {$t.Opis} </p> </td> </tr> {/foreach} ?>
Problem z tym rozwiązaniem polega na tym, że pętla wczytuje wszystkie elementy.
Ja chciałbym aby w przypadku gdy cena towaru nie przekracza 50 złotych, wczytywały się elementy, które mają w bazie w kolumnie Minimum cyfrę zero.
Jeśli natomiast cena towaru przekracza 50 złotych to chcę aby wczytały się elementy, które w kolumnie Minimum mają liczbę 50.
Zrobiłem warunek
<?php {if $razem<50} ?>
i dalej wczytuje się pętla z elementami z bazy, ale jak zrobić w pętli foreach w smarty, aby pętla wczytywała tylko elementy, które mają pewną wartość w kolumnie Minimum, a nie wszystkie elementy z bazy?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.