Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co robię źle w zapytaniu do BD?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Chrom
Witam,
często zaglądam na forum ale nie posiadam takich zdolności jak niektórzy koledzy, czy może ktoś pomóc powiedzieć gdzie robie błąd,
licze na pomoc pozdrawiam.
  1. <?
  2.  $polaczenie = mysql_connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS) or die("Nie mogę połączyć się z MySQL-em!");
  3. $baza = mysql_select_db(DB_NAME, $polaczenie) or die("Nie mogę wybrać bazy danych!");
  4.  
  5. $wynik = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM users"));
  6. $l_odp = $wynik[0];
  7. $sql = "SELECT lokal, haslo FROM `users` WHERE lokal=\"$mieszkanie\" AND haslo = \"$haslo\" "; 
  8. $result = @mysql_query($sql, $connection) or die("brak odpowiedzi z zapytania");
  9. while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
  10. $id = $row['id'];
  11. $haslo = $row['haslo'];
  12. $budynek = $row['budynek'];
  13. $lokal = $row['lokal'];
  14. $imie = $row['imie'];
  15. $nazwisko = $row['nazwisko'];
  16. $tel = $row['tel'];
  17. $telkom = $row['telkom'];
  18. $email = $row['email'];
  19. $uwagi = $row['uwagi'];
  20. $param = $row['param'];
  21.  
  22. $display_block .= " 1. $id 2. $haslo 3. $budynek 4. $lokal 5. $imie  6. $nazwisko 7. $tel 8. $telkom 9. $email 10. $uwagi 11. $parametr ";
  23. }
  24. mysql_close($connection);
  25.  
  26.  echo "$display_block";
  27.  echo " liczba odpowiedzi $l_odp";
  28. ?>
webdice
Nie mam nawet mowy że ktoś Ci pomoże jak nie powiesz co chcesz osiągnąć/jaki wyskakuje Ci błąd.
Chrom
Nie ma sprawy narazie tylko: brak odpowiedzi z zapytania, czyli nie ma rezultatu.
Dlaczego?
kris2
może nie ma takich krotek ktore spełniają warunki zapytania?
slepiec
hola hola .... otwierasz połączenie z bazą i ten wpis wpisujesz do zmiennej połaczenie , potem jedno zapytanie, potem drugie zapytanie ale do bazy ze zmiennej connection - a masz w ogóle bazę do której to wpisujesz ? może zapomiałeś coś otworzyć.... bo potem widzę ze connection zamykasz.

Po za tym dwa razy pobierasz dane prawie te same dane z tej samej tabeli, czy ci nie wstyd ?
Chrom
Dzięki o to chodziło
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.