Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS][PHP] Wprowadzenie zmiennej do skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GreenGo
Witam.
Mam skrypcik, który tworzy mi na stronie playera:
  1. <?php
  2. print '<p id="player1"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Pobierz Flash Player</a> aby zobaczyć zwiastun.</p>
  3. <script type="text/javascript">
  4. var s1 = new SWFObject("flv_player/flvplayer.swf","single","200","161","7");
  5. s1.addParam("allowfullscreen","true");
  6. s1.addVariable("file","$tlink");
  7. s1.addVariable("image","trailers/screen/$slink");
  8. s1.addVariable("width","200");
  9. s1.addVariable("height","161");
  10. s1.write("player1");
  11. </script>';
  12. ?>

Jeśli w miejsce zmiennej $tlink wpiszę np. film.flv to film normalnie działa ale jeśli chce tekst film.flv przekazać za pomocą zmiennej $tlink to juz filmik się nie ładuje :/
Nie wiem czy to ma znaczenie ale cały ten skrypt jest w pętli while, która pobiera adresy do filmików z bazy danych.

Pozdrawiam smile.gif
cornholio666
Zobacz jak wyglada źródlo jak wpiszesz z palca i jak wyglada jak laduje z bazy
GreenGo
ok, niby rozwiązałem problem ale nie wiem dlaczego na FF wyświetla mi się dobrze ( kilka filmików) a na IE wyświetla mi się tylko pierwszy :/ Zamiast kolejnych wyświetla mi się napis by pobrać Flash Player. Dlaczego tak się dzieje ?

Pozdrawiam.
NetJaro
Co do pierwszego błędu, mimo, że napisałeś rozwiązanie warto napisać też co było źle - dla innych. IMO winą były ' '. Skrypt powinien wyglądać tak:

1. <?php
  2. print '<p id="player1"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Pobierz Flash Player</a> aby zobaczyć zwiastun.</p>
  3. <script type="text/javascript">
  4. var s1 = new SWFObject("flv_player/flvplayer.swf","single","200","161","7");
  5. s1.addParam("allowfullscreen","true");
  6. s1.addVariable("file","'.$tlink.'");
  7. s1.addVariable("image","trailers/screen/'.$slink.'");
  8. s1.addVariable("width","200");
  9. s1.addVariable("height","161");
  10. s1.write("player1");
  11. </script>';
  12. ?>

Co do drugiego błędu, wydaje mi się, że to są po prostu uroki IE. Musisz się pobawić, poszukać (w Google) rozwiązania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.