Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odsyłacz i 2 ramki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gutek84
Witam!

Mam dwie ramki na stronie menu i main. Jak zrobić by po kliknięciu na odsyłacz na jednej z ramek ładowały sie strony do obydwu ramek.Uzyłem java script:

Kod
<a href="javascript:void(0)" onclick="parent.menu.location.href = 'logout.php'; parent.home.location.href = 'home.php';return false">LOGOUT</a>

ale niestety nie działa. Odświeża mi się tylko pierwsza ramka.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje.
pozdrawiam
tsharek
podaj jak możesz cały kod (lub taki wycinek który można by było użyć do testów). Tak na oko to: zmieni parent. na top.
andchaos
Ja zrobiłem cos takiego i działa bez problemu na mojej starej stronce www.andchaos.glt.pl

Kod
<A HREF="javascript:void(null)" onclick="parent.menu.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/menu.html'; parent.main.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/main.html'; return false"><i>Final Fantasy 1</i></A><br>

Gdzie:
parent.main.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/main.html' -
tutaj main jest nazwą ramki w której ma się otwożyć strona, tą komedę można użyć wielokrotnie i otwierać strony do więcej niż dwóch ramek.

wadą jest że ramki niby jednocześnie się otwierają ale jak klikniesz na wstecz to widać że jednak sie otwierają jedna po drugiej, no chyba że przejdziesz zamiast ramek na tabele i bedziesz wstawiał stronki instrukcją PHP Insert().
Cysiaczek
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
tsharek
Cytat(andchaos @ 16.10.2007, 10:23:42 ) *
wadą jest że ramki niby jednocześnie się otwierają ale jak klikniesz na wstecz to widać że jednak sie otwierają jedna po drugiej, no chyba że przejdziesz zamiast ramek na tabele i bedziesz wstawiał stronki instrukcją PHP Insert().

Oczywiście koledzie nie chodziłoo insert() (bo takiej funkcji nie ma), tylko np. o include(). Ale i tak jak już programować to najlepiej bez ramek i z wykorzystaniem szablonów. (sorry za mały off topic)
andchaos
Cytat(tsharek @ 16.10.2007, 10:59:41 ) *
Oczywiście koledzie nie chodziłoo insert() (bo takiej funkcji nie ma), tylko np. o include(). Ale i tak jak już programować to najlepiej bez ramek i z wykorzystaniem szablonów. (sorry za mały off topic)

Tak, to było zdecydowanie include(), przepraszam za błąd

koniec off topic;
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.