Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JPortal
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
hub3rt
chcialem na swojej stronie zamiescic JPortal. I na samym poczateczku pojawia mi sie niezliczona ilość błędów. Pliki JPortala wrzucilem na serwer, zainstalowalem według wszystkich polecen i... strona główna wygląda następująco: 1/2 strony (od góry) to są błędy typu:
Notice: Undefined variable: o in config.php on line 2
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /jp-2.2/config.php:2) in config.php on line 133
Notice: Undefined variable: o in config.php on line 141
Notice: Use of undefined constant nick - assumed 'nick' in globals.php on line 27
Notice: Undefined index: nick in globals.php on line 27
Notice: Use of undefined constant pass - assumed 'pass' in globals.php on line 28
Notice: Undefined index: pass in globals.php on line 28
Notice: Use of undefined constant access - assumed 'access' in globals.php on line 29
Notice: Undefined index: access in globals.php on line 29
a dopiero poniżej jest "normalna" strona tyle, że np. kalendarz wygląda tak:
Notice: Undefined variable: defaultfontcolor in calendar.php on line 54
1
2
3
4

itd.
Co mam zrobić aby te błędy zlikwidować? I zwracam się tu do osób ze stalowymi nerwami... rolleyes.gif
kicaj
Nigdy nie uzywalem tego gotowca, i takze niechcem autora krytykowac, ale sluszlalem ze ma duzo dziur i bledow...
hub3rt
A czy istnieje inny polski system portalowy...? Bo z angielsko jezykowymi nie chce mi sie meczyc laugh.gif . Chyba ze istnieje jakis rzeczywiscie ciekawy i ulatwiajacy prace z WWW. smile.gif
Seth
http://blue-dragon.php.pl ;>
hub3rt
A latwe to w obsludze... rolleyes.gif ? Tzn. w instalacji i konfiguracji...? I czy w "smoku" tak jak w JPortalu mam bardzo rozbudowany panel administracyjny? laugh.gif
Seth
Dla jednych to jest latwe a dla innych nie. Najlepiej sam przetestuj winksmiley.jpg
hub3rt
No...moim zdaniem instalacja i konfiguracja phpBB byla latwa...na podstawie tego potrafilbys okreslic czy to bedzie latwe dla mnie czy nie... laugh.gif
hub3rt
Oops...zapomnialem o jednym! laugh.gif Nie mam dostepu do include sad.gif i zapewne nie ma systemu portalowego bez funkcji include...
to oznacza tylko jedno...musze sam wlasnorecznie przerabiac... :cry:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.