Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysylanie widomosci gadugadu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Tales
Jak w temacie:
zastanawiam sie nad zrobieniem skryptu ktory wysylalby wiadomosc do wszystkich numerów z listy kontaktów którą zczytywałby z serwera. Dodam ze pomysl zrodzil sie z tego ze w okresie przedswiatecznym i przednoworcznym nuży mnie reczne wysylanie wiadomosci do wszystkich kontaktow z listy. Ja do tej pory korzystałem z phplibgadu, jednak gdy ją przeszukałem stwierdziłem ze ja nie potrafie znalezc takiej opcji.

Pytania:
1.Czy to w ogole możliwe, korzystajac z phplibgadu?
2.Jeśli nie to czy w ogole jest jakis "gotowiec", ktorym bede w stanie to zrobic?
3.Jeśli nie to czy ktoś jest w ogole w stanie zrobic taki skrypt?

Prosze powstrzymac sie od komentarzy typu "zrób sobie sam" itp., poniewaz jestem dosyć początkujący w programowaniu w PHP (o obiektowym nie wspominając).

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz
sagittariuspl
teoria: pobierasz listę czy to z serwera czy z pliku txt, wysyłasz wiadomości do każdego w pętli aż Ci się lista skończy.
Tales
Dobra, teoria teorią, ale czy ktoś może mi napisać jak pobrać tę listę kontaktów z serwera, bo to jest mój jedyny problem. Ale dzięki za odpowiedź.
Moli
Poszukaj w googlach, są klasy do obsługi serwerów gg.

Może Ci się też przydać Protokół GG
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.