tarzan
4.02.2008, 19:42:54
witajcie
mam do was prosbe, mialem ostatnio zaliczenie w szkole na ktorym mi za bardzo nie poszlo. mam zadania ktore byly zadane i prosilbym was o pomoc w ich rozwiazaniu. dzieki temu na nastepnym terminie bede wiedzial co i jak.
zadanie1:
- w xml zaprojeektuj baze (w trzeciej postaci normalnej) zawierajace informacje na temat zakupow klientow (osoba(nr_pesel,nazwisko,imie), towar(id_towaru,nazwa, cena),zakup(nr_pesel,id_towaru,ilosc)
- napisz strone (xls,php)ktora po wybraniu klienta (lista rozwijana) wyswietli w formie tabelarycznej informacje na temat jego zakupow (towar ilosc wartosc - dane posortowane alfabetycznie wedlug nazwy towaru)
zadanie 2:
podaj sposoby przekazywania parametrów do funkcji w PHP( 4 przyklady) - kod + wywolanie + efekt jaki widzimy
bede wam bardzo wdzieczny za pomoc w tej kwestii
phpion
4.02.2008, 19:46:52
Cytat(tarzan @ 4.02.2008, 21:42:54 )

bede wam bardzo wdzieczny za pomoc w tej kwestii
Pomoc? Nie ma sprawy - pokaż co napisałeś i z czym masz problem. Jeśli nie masz nic i liczysz na gotowca to go tu nie dostaniesz. Hmmm, w sumie dostaniesz tylko nie w tym dziale. Idź na "Giełdę ofert".
PS: trzeba było się uczyć przez semestr, a nie budzić się w lutym z ręką w nocniku...
tarzan
4.02.2008, 19:53:59
masz racje, ale moze znajdzie sie jakas dobra duszyczka ktora pomoze i tym sposobem wspolnymi silami bedzie dalo sie cos zadzialac
Cysiaczek
4.02.2008, 20:01:19
Dobra duszyczka? Takich jak Ty to jest co pół roku kilkanaście osób na forum. Potem Ty będziesz się legitymował wyższym wykształceniem? Zamykam i dobrze radzę - zabierz się do roboty.
Zamykam.
--edit
Nie o konkurencję tu chodzi, a o zwykłą uczciwość. Niecierpię ludzi, którzy nie pracują na swoje sukcesy. To po prostu jest żałosne.
tarzan
4.02.2008, 20:06:05
no nic myslalem ze ktos mi pomoze. nie boj sie, programista php nie bede i nie bede wam robil konkurencji w tym, chcialbym tylko zalczyc przedmiot lae zeby to zrobic chcialem wiedziec jak w/w zadania sie wykonuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.