Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Zamiast przycisku link
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pacior
Mamy takie przyciski

1. <input type="button" name="_Action" value="Wszystkie" class="button_mail" onclick="selectAll()">
  2.  
  3. <input type="submit" name="_Action" id="_Action" value="Usuń" class="button_mail" onclick="if(!confirm('Czy na pewno chcesz usunąć wiadomości')) return false;">
  4.  
  5. <input type="button" name="_Action" value="Przekaż" class="button_mail" onclick="window.location.href='link_jakis'">

potrzebuje je zmienić na href aby robiły to samo oraz aby były z tymi samymi parametrami (chodzi o zmienna "_Action")
nowotny
Cytat(pacior @ 11.02.2008, 15:33:06 ) *
potrzebuje je zmienić na href aby robiły to samo oraz aby były z tymi samymi parametrami (chodzi o zmienna "_Action")

No to do roboty... :/ jakoś nie widzę żebyś próbował...
pacior
Cytat(nowotny @ 11.02.2008, 15:41:42 ) *
No to do roboty... :/ jakoś nie widzę żebyś próbował...

Widzę że bardziej Ci zależy na liczbie postów niż na pomocy
nowotny
Cytat(pacior @ 11.02.2008, 15:46:42 ) *
Widzę że bardziej Ci zależy na liczbie postów niż na pomocy

A ja widze że tobie bardziej zależy na dostaniu gotowca a nie nauczeniu się... Jak potrafiłeś zrobić pole formularza to linka nie potrafisz chociaż spróbować zrobić...?
VegA
Ja wale jest coś takiego jak http://www.google.pl. Toć to podstawy są ;/

Jeżeli chcesz image zamiast głupiego przycisku zrób tak.

[Kod nr 1]

1. <input type="image" src="images/loguj.jpg"/>

Jak masz ten tutaj kod:

[Kod nr 2]

1. <input type="button" name="_Action" value="Wszystkie" class="button_mail" onclick="selectAll()">
  2.  
  3. To musisz zrobić tak:
  4.  
  5. <input type="image" src="images/loguj.jpg" name="_Action" value="Wszystkie" class="button_mail" onclick="selectAll()">

Zgodnie z tym co podałem w kodzie nr 1.

Jeśli ktoś niewie jak pomóc niech nie pisze wcale!
pacior
Mam pomysł. Tylko nie wiem jak stworzyć w JS input type="hidden" o nazwie _Action i parametrze np. "Usuń". Tego nie wiem.
VegA
Podałem Tobie kod. Jeśli chcesz zrobić, żeby zamiast
______
|LOGUJ|
Był rysunek zrób tak jak powiedziałem
nowotny
Cytat(VegA @ 11.02.2008, 16:06:25 ) *
Podałem Tobie kod. Jeśli chcesz zrobić, żeby zamiast
______
|LOGUJ|
Był rysunek zrób tak jak powiedziałem

Ale on nie chce tak zrobić... :/ przeczytaj jeszcze raz pierwszy post...
pacior
Cytat(VegA @ 11.02.2008, 16:01:27 ) *
Ja wale jest coś takiego jak http://www.google.pl. Toć to podstawy są ;/

Jeżeli chcesz image zamiast głupiego przycisku zrób tak.

[Kod nr 1]

1. <input type="image" src="images/loguj.jpg"/>

Jak masz ten tutaj kod:

[Kod nr 2]

2.  
  3. To musisz zrobić tak:
  4.  
  5. <input type="image" src="images/loguj.jpg" name="_Action" value="Wszystkie" class="button_mail" onclick="selectAll()">

Zgodnie z tym co podałem w kodzie nr 1.

Jeśli ktoś niewie jak pomóc niech nie pisze wcale!

To jest ok ale ja muszę mieć link. Ponieważ tak jest zrobiona cała strona. Po prostu nie wiem jak się tworzy ukryte pola za pomocą JS. To by mi rozwiązało problem.
VegA
A to sorry niedoczytałem smile.gif no, ale http://www.google.pl nie gryzie tongue.gif Poszukaj trochę w googlach. Napewno znajdziesz. Pewnie nie tylko ty masz z tym problem. Jest wiele kursów. Pzdr
pacior
Na razie nie udało mi się znaleźć
VegA
To wykorzystaj to co Tobie powiedziałem i zrób rysunek z czcionką taką jaką masz na stronie i z taką wielkością. Wykorzystaj do tego JS, aby zrobić, że po najechaniu podkreśli się smile.gif (jeśli chce się Tobie bawić smile.gif) Nie jestem pewien, ale może uda się Tobie zrobić to w .css . Zrobić input tak, że będzie wyglądać jak tekst i będzie ten sam efekt co <a href=""></a> biggrin.gif

To jest plik kod do pliku .css

Kod
INPUT {
    BORDER-RIGHT: #525151 2px solid; BORDER-TOP: #525151 2px solid; SCROLLBAR-FACE-COLOR: #efebde; FONT-SIZE: 10px; BACKGROUND: #969696; OVERFLOW-X: hidden; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #525151; BORDER-LEFT: #525151 2px solid; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #525151; COLOR: #000000; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #efebde; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #525151; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #efebde; BORDER-BOTTOM: #525151 2px solid; FONT-FAMILY: verdana; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #efebde; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #efebde
}
SELECT {
    BORDER-RIGHT: #525151 2px solid; BORDER-TOP: #525151 2px solid; SCROLLBAR-FACE-COLOR: #efebde; FONT-SIZE: 10px; BACKGROUND: #969696; OVERFLOW-X: hidden; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #525151; BORDER-LEFT: #525151 2px solid; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #525151; COLOR: #000000; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #efebde; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #525151; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #efebde; BORDER-BOTTOM: #525151 2px solid; FONT-FAMILY: verdana; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #efebde; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #efebde
}

Możesz zmienić tam gdzie jest BORDER-(i bok) np. BORDER-RIGHT na 0px czyli nie powinno być ramki dopasować do tła itp.
pacior
wolał bym inne rozwiązanie
VegA
No to kurde już niewiem ;/ Wątpię, żeby ktoś dał Tobie gotowca.
lord_t
Użyj np. divów. One też mogą mieć onclick oraz name.
VegA
Może coś tutaj będzie smile.gif http://www.statom.pl/HTML/anchor.html#a_href
tutaj też coś jest http://algorytmy.pl/doc/xhtml/?id=2061

NAME="etykieta" - parametr, który pozwala oznaczyć dany obiekt w dokumencie HTML o nazwie "etykieta"
Może to tongue.gif gdyby zrobić tak:

1. <a name="_Action"><a href="twój_plik.html">Twój tekst</a></a>
  2.  
  3. Może można zrobić tak :):
  4.  
  5. <a href="twój_plik.html" name="_Action">Twój tekst</a>

Niewiem dokładnie jak to działa nigdy tego nie używałem winksmiley.jpg Próbuje jakoś pomóc
pacior
Znalazłem rozwiązanie

dodać do funkcji JS coś takiego

1. var a = document.createNewElement('input');
  2. a.type = hidden';
  3. a.id = '_Action';
  4. a.name = '_Action';
  5. a.value = 'Usuń';

Właśnie o coś takiego mi chodziło
nowotny
Cytat(pacior @ 11.02.2008, 17:21:12 ) *
Znalazłem rozwiązanie

No widzisz... bolało...? biggrin.gif
VegA
Zawsze powtarzam "SZUKAJCIE, A ZNAJDZIECIE" smile.gif http://www.google.pl nie gryzie ;P tak mnie nauczono na tym forum biggrin.gif
pacior
no tak ale nie dzięki temu forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.