Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zip zwracany przez php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
borovsky
witam, jestem developerem flasha (php używam tylko jako rozszerzenia)
mam problem z możliwością pobrania wielu plików na raz..
wpadłem na pomysł by dać internaucie plik zip zwrócony przez php, ten z kolei go dynamicznie stworzył...

wiem, jak stworzyć zipa i jak zwrócić przez php, ale pytam się, czy jest możliwość stworzenia pliku zip tylko w pamięci podręcznej bez zapisywania na serwerze?
phpion
Cytat(borovsky @ 13.02.2008, 16:51:22 ) *
wiem, jak stworzyć zipa i jak zwrócić przez php, ale pytam się, czy jest możliwość stworzenia pliku zip tylko w pamięci podręcznej bez zapisywania na serwerze?

Nie do końca rozumiem to zdanie smile.gif chcesz stworzyć zip'a "w locie", bez konieczności ręcznego wrzucania go na serwer? Jeśli tak to możesz wykorzystać klasę Zip wchodzącą w skład CodeIgniter. Bardzo sympatyczne cacuszko smile.gif
kosmowariat
z tego co pamiętam to była taka funkcja, ale nie mogę jej teraz odnaleźć, ale możesz zrobić to tak

zapisujesz zipa, wczytujesz zipa, zmieniasz header, wysyłasz do przeglądarki, usuwasz ;-) trochę to do okoła... :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.