Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] przetworzenie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stirith
Kod
while($row = mysql_fetch_array($wynik))
{
extract($row);

echo "<tr><td width=\"200px\">";
echo $nazwa_mod;
echo "</td><td style=\"text-align: center\" width=\"30px\"><input type=\"text\" value=\"$mod\" size=\"5\" name=\"$id_mod\" /></td></tr>";

}

Moje pytanie : ponieważ niestety nie udaje mi się wyświetlić wartości zmiennej : $id_mod która jest w "name"...dlaczego ? Jak zrobić tak żeby wyświetlić dynamicznie formularz..i wartości "name" będą różne questionmark.gif
dziurson
A takie coś:
  1. <?php
  2. echo "</td><td style=\"text-align: center\" width=\"30px\"><input type=\"text\" value=\"".$mod."\" size=\"5\" name=\"".$id_mod."\" /></td></tr>";
  3. ?>
stirith
No niestety nie pomaga sad.gif

za pomocą GET to idzie ALE....

w adresie action..mam zmienną w której chce przenieść pewną informacje a jak mam ustawione na GET to tej zmiennej nie ma wogóle...
potreb
Hmm, troche za szybko odpisałem. Najlepiej pokaż cały kod i co chcesz osiągnąć dokładnie.
stirith
Kod
          $query = "SELECT nazwa_mod, id_mod, kolejnosc_mod FROM rodzaje_mod ORDER BY kolejnosc_mod";

$wynik = mysql_query($query);

echo "<div style=\"text-align: center\"><br /><br /><br />ZMIEŃ KOLEJNOŚĆ<table border=\"1\" style=\"margin: 0 auto 0 auto\"><form action=\"?values=edit_kol_edit\" method=\"get\">";

while($row = mysql_fetch_array($wynik))
{
extract($row);

echo "<tr><td width=\"200px\">";
echo $nazwa_mod;
echo "</td><td style=\"text-align: center\" width=\"30px\"><input type=\"text\" value=\"$kolejnosc_mod\" size=\"5\" name=\"$id_mod\" /></td></tr>";

}

?>
</table>
<input type="submit" value="Edytuj">

</form>

No więc tak : Wyciągam z bazy informacje o KOLEJNOŚCI pojawiania się na stronie pewnych danych (pewnych kategorii) którą są w zmiennej $nazwa_mod, te liczby (kolejność) wstawiam dynamicznie do formularza i się mi to pięknie wyświetla na stronie, chcę stworzyć skrypt który mi poprostu zaktualizuje tą kolejność jak zmienie cyferki smile.gif

tam w kodzie jest błąd : method=\"get\" zamiast : method=\"post\"
nowotny
Formularze zawsze POSTem przesyłaj... i zobacz tutaj co masz zrobić z formularzem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.