misiek172
5.05.2008, 14:29:47
Witam.
Czy w JS jest możliwe coś w stylu jak hitTest() w ActionScript? Chodzi o to aby funkcja sprawdzała czy myszka znajduje się nad danym obiektem.
Mam duży Baner na który jak się najedzie rozwija się div poprzez JS, i teraz jak się najedzie na rozwinięty DIV to dziala funkcja mouseout w banerze, nie dobrze, ale z tym sobei poradzilem, w tym problem ze jak zjade z rozwinietego DIVa to zadziala funkcja mouseout w banerze co mnie bardzo dziwi...
Pozdrawiam, Łukasz.
lord_t
5.05.2008, 15:06:24
Pokaż kod.
misiek172
5.05.2008, 16:24:20
człowieku nabijasz posty czy co? Czy moje pytanie jest zawiłe? Coś jaki hitTest() w ASie i wszystko... chcesz kod? Napisz sobie konstrukcje htmla i 2 divy, masz kod.
lord_t
5.05.2008, 18:25:26
A może nie wiem co to jest hitTest() w AS? Ale uważam, że jestem w stanie Ci pomóc. Coś już napisałeś,a ja mam Ci to pisać od nowa? Co do Twojego opisu z 1. posta to jest on trochę zamotany, kod by pomógł w zrozumieniu.
Następnym razem przykop komuś bardziej za chęć pomocy.
misiek172
6.05.2008, 09:59:24
chciałem cię przprosic, nie byłem w najlepszym nastroju jak odpowiadałem, o to kod:
Kod
...
dobra poradziłem sobie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.