Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekierowanie danych POST na następną stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rakso83
Witam,

Chciałem przekierować dane otrzymane na stronie strona1.pl/1.php na strone strona2.pl/2.php i oczywiście przejść na strone 2.html. W jaki sposób mogę to zrobić?

Pozdrawiam
potreb
A do czego ci takie przekierowanie?
netmare
Pewne jest tylko że danych POST-em dalej nie prześlesz automatycznie. Reszta to kwestia tego co chcesz osiągnąć i Twojej inwencji. Możesz przerzucić dane GET-em, bądź ciasteczkiem jeśli nie ma ich zbyt wiele. Możesz dane zapisać w sesji i odczytać je na następnej stronie. Możesz użyć CURL-a do pobrania strony i ją wyświetlić. Możesz na tej stronie na której odczytujesz generować formularz z polami hidden i czekać na to, aż user kliknie submit w tym formularzu.
rakso83
Musze przekazać dane do innego serwisu. Sesje, ciastka itp odpadają. Musi być to POST. Nic jeżeli się nie da to będę musiał stworzyć formularz i w JS go automatycznie przesłać najwyżej.
best-two
Jest możliwość wysłania danych za pomocą POST automatycznie, do tego celu posłuży Ci JS
rakso83
Tak wiem, że za pomocą JS można to rozwiązać. Wolałbym jednak nie używać JS z tego względu, że użytkownik może sobie wyłączyć.
Pilsener
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=90...mp;#entry455264 - jak ktoś ma wyłączone JS to kliknie przycisk "dalej".
rakso83
Ma to być niewidoczne przekierowanie dla użytkownika.
netmare
Trzeba było napisać to na początku. Musisz użyć CURL-a i podstawiać treść strony.
b_chmura
Edytowane
Źle zrozumiałem tekst, a raczej pomyliłem się przy czytaniu.

Wyślij formularz z tym ze w action w <form> podaj adres to strony w której chcesz to odebrać. Na drugiej stronie kod php który odbierze dane z _POST
best-two
To zrób tak żeby sprawdzało Ci czy użytkownik ma włączoną obsługę JS, jeżeli tak to wysle jeżeli nie to wywali info.
szagi3891
Kolega netmare słusznie zauważył że najlepiej wysłać te dane za pomocą biblioteki CURL. Nie ma sensu bawić się w js
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.