admin22
8.08.2008, 16:17:48
Jak z sumować zawartość kilku plików txt, które przechowują w pierszej lini cyfry i posortować zmienną $wynik w poniższej pętli?
<?php
$fp = fopen("http://domena.com/visits/"."$plik", "r");
if(substr($plik, -4)=='.txt') { echo "Wejścia z $wynik : "; }
}
?>
sticker
8.08.2008, 17:49:14
co oznacza suma plików ? konkatenacja zawartości?
sortować chcesz nazwy plików? (w manualu php pod hasłem sort)
admin22
8.08.2008, 20:30:06
sort() dotyczy tylko tablic a ja wyświetlam pliki w pętli while za pomocą zmiennej $fp.
Otwieram katalog w którym są pliki tekstowe będące licznikami, pobieram z katalogu ich zawartość a końcówkę .txt usuwam do wyświetlenia.
Teraz chce wyświetlić tą zawartość plików od największej do najmniejszej i z sumować wszystkie liczniki (tzn. zawartość plików w katalogu) w oddzielnym wierszu.
Jak zmodyfikować powyższy kod aby zamienić wynik na zwykłą tablicę, a może da się zastosować jakieś sortowanie bąbelkowe, ale ze funkcją sort() będzie pewnie łatwiej.
Ma ktoś jakiś pomysł?
P.S.
co oznacza suma plików ?
miałem na myśli dodanie zawartośći jednego pliku np 2 do zawartości drugiego pliku np. 2 czyli 4
Witam!
Nie jesteś całkiem nowy na forum. Proszę zapoznać się z regulaminem! W dziale Przedszkole obowiązują taki w temacie wątku. Proszę uzupełnić temat o brakujące tagi. Liczysz, że ktoś poświęci swój czas na rozwiązanie Twojego problemu więc sam poświęć troszkę na zapoznanie się z regulaminem. Regulamin nie jest przeciwko Tobie, pomaga on zachowac porządek. W przyszłości ktoś inny może mieć podobny problem jak Ty dziś.
Pozdrawiam!