Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] tłumaczenie adresów url
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Skyline
Witam

Mam do rozwiązania następujący problem. Tworze serwis w dwóch wersjach językowych (pl i en). Będzie dział np "Firma". Mam utworozny do niego kontroler FirmaController.php, adres strony wyglada wtedy tak: /firma/. W wersji angielskiej chcialbym aby bylo to /company/. Tresc dzialu pobierana jest z bazy danych w adekwatnym jezyku. Co zrobic, zebym nie musial duplikowac wszystkich kontrolerow tylko po to by miec przetlumaczone url'e ? Probowalem rozwiazac to w ten sposob, ze tworze np CompanyController.php ktory w public function init() ma $this->_redirect('/firma/'), ale wowczas url w pasku przeglądarki zmienia mi się z "company" na firma. Pozatym wydaje mi sie, że nie jest to eleganckie rozwiązanie. Czy istnieje możliwość skonfigurowania routera w ten sposób , ze dwa adresy url tj /firma/ oraz /company/ będą wskazywać na ten sam kontroler tj. FirmaController.php ?

Jesli ktos wie jak to zrobic lub ma inne pomysly na rozwiazanie tego problemu to bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
orideith
Zrób tak jak ja zrobiłem z przeróbka trasy na swoje wymagania , rozwiązanie na samym dole.

http://forum.zend-framework.pl/viewtopic.php?id=396

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.