Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Kohana] Dziedziczenie po własnych kontrolerach
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
l0ud
Cześć. Pod dwóch godzinach pobieżnej analizy dokumentacji nastał czas próby napisania pierwszego projektu w tymże frameworku winksmiley.jpg Niestety, nie wiem jak poradzić sobie z pewnym problemem.
Mam zamiar zautomatyzować generowanie menu i innych statycznych treści, aby w kontrolerze nie dublować kodu i zajmować się obsługą jedynie właściwej części strony. Pomyślałem, że można to zrealizować tworząc abstrakcyjną klasę kontrolera, a następnie dziedziczyć po niej, jak po Template_Controller. Niestety, nie wiem gdzie i w jaki sposób ją umieścić, żeby framework automatycznie wczytał jej plik. Próbowałem umieścić go w folderze libraries z przedrostkiem MY_ jednak to nie działa.
Wiem, że to banał, jednak nie potrafię znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Proszę chociaż do linka do odpowiedniej strony w manualu winksmiley.jpg A może jest jakiś lepszy sposób generowania tego menu?

Pozdrawiam
phpion
Miałem dokładnie ten sam "problem". Zernij do tematu:
http://forum.php.pl/Kohana_Problem_z_przek...era_t98825.html
a znajdziesz rozwiązanie smile.gif
l0ud
Widziałem ten temat smile.gif Tylko gdzie i jak zapisać ten Main_Controller , aby był ładowany automatycznie?
phpion
W application/libraries.
l0ud
Ok, już rozumiem smile.gif Problem tkwił w tym, że niepotrzebnie dodawałem przedrostek MY_ w nazwie pliku winksmiley.jpg

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.